42-годишната американска актриса и канадският актьор Райън Гослинг (35) имат две дъщери – Есмералда Амада, която е почти на 2 г., и тримесечната Амада Лий.

Вижте снимки на семейството >>

Ева обясни за сп. "Латина", че прекарването на възможно най-много време с дъщерите й сега е най-големият й приоритет.

"Амада все още е пеленаче. Прекараното с двете ми дъщери време ми доставя огромна радост. Трябва да има някаква специална причина, за да се върна на работа. Щастлива съм, че съм у дома с децата си",
коментира тя.

Мендес кръстила момичетата на баба си Амада, като повторението в имената е присъщо за нейната култура - актрисата е от семейство на кубински имигранти. Ева добави, че приспива децата си с кубинска музика и им говори предимно на испански.

Тя разкри още, че в седмицата, в която е родила Амада Лий, че е погребала брат си Карлос. Той починал на 53-годишна възраст от рак на гърлото.

"Загубата на брат ми сплоти семейството още повече. Видях как всички се подкрепят и осъзнах каква късметлийка съм, че ги имам в живота си. Няколко дни по-късно на бял свят се появи Амада. Концентрацията на тези две събития бе изключително емоционално натоварваща, съкрушителна, но същевременно и красива"
, разказа актрисата, пише "Монитор".

Ева и Райън са заедно от 2011 година, но упорито крият личния си живот от медиите.