48-годишната Делфин Боел повече от десет години се бори за правото да бъде приета от кралското семейство и да сложи край на своето отхвърляне. Самият 82-годишен монарх Албер никога не е коментирал случая, както и кралският дворец.

Вижте снимки на семейството >>

Историята на Боел попадна във фокуса на общественото внимание през 1999 година, когато излезе биографията на кралица Паола, италианската съпруга на Албер II. В нея се споменаваше, че кралят е имал извънбрачна връзка, от която му се e родила дъщеря през 60-те години на миналия век.

"Съдът постанови всички участници в това дело да се явят лично в съдебната зала"
, заяви съдията Ален де Йонг, като уточни, че Албер II трябва да бъде изслушан на 21 февруари.

На първия етап от делото съдът ще трябва да се произнесе по статуса на легалния баща на Боел, милиардера-бизнесмен Жак Боел. На втория етап съдът ще трябва да реши дали кралят трябва да даде ДНК-проба, за да се установи биологичното му бащинство.

"Никой не може да бъде принуден да направи ДНК тест, но ако той откаже, това ще бъде негласно признаване на неговото бащинство", изтъкна Де Йонг.

Белгийският принц Лоран, по-малкият син на краля, даде да се разбере, че не би дал проби вместо баща си.

Ако Делфин бъде призната за извънбрачно дете, тя ще има право на част от наследството на Албер II, но няма да може да бъде причислена към кралското семейство. Ищцата е дъщеря на баронеса Сибил дьо Селис Лоншан. Потомственият индустриалец Жак Боел е бивш съпруг на Сибил. По-рано той доброволно се подложи на тест, който не доказа, че е биологичен родител на Делфин. Готов е да потвърди това обстоятелство в съда. Жак Боел е изключил Делфин от завещанието си и тя изпитва финансови затруднения.