От 3 години тя е разведена с актьора Венсан Касел и живее в Париж с двете си дъщери от него Деа и Леони, на 12 и 6 г.

Вижте снимки на Моника >>

"Миналия ден една приятелка ми разказа една много ефикасна фраза на Чарли Браун от филмовата поредица със Снупи. Чарли казва на Снупи: "Един ден ще умрем". А кучето отговаря :"Да, ама не и през другите дни". Ето, мисля, че животът трябва да ни изненадва като живи, а не като вече умрели. Това е единственият начин да поддържаш живота жив и да го живееш със страст. Всяка сутрин трябва да имаме желание да станем, да отворим прозореца и да се порадваме на слънцето"
, казва Моника, цитирана от "24 часа".

Актрисата говори и за децата си:

"За мен те са на първо място. Знаят 5 езика. Вкъщи говорим италиански, навън-френски, в Лондон-английски. Готвя за тях - те са единствените, които мислят, че съм отлична готвачка. Специалитетът ми е тирамису."

За бившия си съпруг Моника казва, че "това вече е стар развод". Не споменава обаче нищо за настоящата си връзка:

"Това е моята тайна градина. Мога само да кажа, че продължавам да се грижа за женската си интимност."

След това допълва, че понякога сексуалният ти инстинкт не винаги е съвместим с любовта към друг човек и не винаги съвпада с респекта към него.

"Казвам го като жена, която е изневерявала и на която са изневерявали, която е обичала и е била обичана, но която е била използвана като трофей. Мисля, че е голяма дилема да управляваш сърцето и сексуалността си."

Последният град, в който се е влюбила след Рим и Париж е Лисабон, където актрисата е купила вила. Моника говори и за възрастта си:

"Женското тяло на 50 не увяхва, то е в кулминацията на зрелостта си. Днес живеем много по-дълго, никой не би определил като стара една жена на моята възраст... Важна е енергията, а не възрастта, а енергията е свързана с душата. Да остаряваш е единственият начин да имаш дълъг живот..."