Причина за смъртта му е "тежка дихателна недостатъчност след скоротечна двустранна пневмония с прояви на полиорганна недостатъчност", обясниха от болницата, пише "Труд".

Вижте последните снимки на Роро от Бали >>

Най-често полиорганната недостатъчност настъпва в резултат на системен възпалителен отговор, предизвикан от бактериална инфекция или сепсис – остро възпаление, което се предава по кръвен път и засяга множество органи. Напълно възможно е причина за това да станат усложнения, предизвикани от грип или пневмония.

Роро е бил приет във ВМА в началото на седмицата. Настанен е в инфекциозна клиника с много висока температура. Преди това се е лекувал 2-3 дни у дома. Поне от събота е бил с висока температура. 12 часа след приемане е преместен в интензивното. Смъртта му е констатирана към 10.20 часа днес.

На 21 февруари Роро написа в профила си във Фейсбук: "Приятели, буквално ме няма през последните два дни. На легло съм. Имам нужда от любовта ви..."

По-късно допълни: "Всичко ме боли, не мога да спя вече второ денонощие."

В началото на февруари Кавалджиев беше на почивка с приятели на о-в Бали. Сред тях бяха Глория, бизнесменът Борислав Комсийски и фолкпевецът Илиян.

Роро е син на известния музикант Вили Кавалджиев, който почина през 2010 г. Той стана любимец на публиката като водещ на предаването "Мист" и "Интерактив" в музикалната телевизия ММ. Започна кариерата си в "Метрополис" по БНТ. Беше програмен директор в BOX TV.

Звездите скърбят за Роро >>

"Лек път към дома, любими Принце на светлината. Ще се срещнем там, където няма нужда от думи", написа Ирина Тенчева, съобщавайки за смъртта на своя приятел от VIP Brother.

Деси Цонева също обяви новината пред приятелите си в социалните мрежи.