18-годишната Медоу Уокър има много фенове в социалните мрежи, които постоянно я хвалят колко невероятно изглежда и колко прилича на баща си.

Вижте снимки на Пол и дъщеря му >>

Миналата година тя постигна договорка за 10,1 млн. долара със семейството на шофьора на автомобила, в който баща й намери смъртта си. Уокър почина през ноември 2013 г., след като шофираното от приятеля му Роджър Родас "Порше Карера Джи Ти" се заби в стълб. И двамата загинаха, а разследването установи, че колата се е движела със скорост между 129 и 150 километра в час.

Според адвокатите на Медоу Родас е отчасти отговорен за катастрофата и обезщетението покрива "малка част от онова, което баща й би спечелил като световна кинозвезда, ако животът му не е бил трагично отнет". Сумата влезе в тръст на името на Медоу.

Тя съди и "Порше" за непредумишлено убийство, защото баща й можело да е още жив. Според нея компанията производител е "икономисала" от обезопасителните характеристики на автомобила, които са могли или да предотвратят катастрофата, или поне да запазят живота на пътниците. В иска пише още, че колата е пламнала, но заради дефект в колана Уокър не е могъл да излезе. Освен това от компанията знаели, че моделът им автомобил има "история на нестабилност и проблеми с контрола".

Според нови съдебни данни, от "Порше" най-вероятно умишлено прикриват факти. В документи, подадени в съда миналата седмица, Медоу твърди, че северноамериканските представители на фирмата са "поправяли" уличаваща информация от имейли и документи, за да избегнат евентуална съдебна отговорност за причиняване на смърт, пише "Ауто Билд"