"Потвърждаваме, че днес се състоя погребението на Джордж Майкъл. Семейството му и близките му приятели взеха участие в малка частна церемония, за да се сбогуват със своя син, брат или приятел. Семейството на Джордж Майкъл иска да благодари на феновете в целия свят за многобройните им послания в знак на обич и подкрепа", се отбелязва в съобщение на семейството му, цитирано от "Франс прес" и БТА.

По-рано този месец се появиха информации, че той ще бъде погребан в лондонското гробище "Хайгейт" до гроба на майка му. Партньорът на певеца - 43-годишният Фади Фауаз, призна пред "Сън", че не знае нищо за погребението. Именно той откри тялото на 53-годишния Джордж Майкъл на 25 декември в жилището му в Оксфордшир. Семейството на музиканта обаче каза, че Фауаз се крие от тях.

Вижте снимки на Джордж и Фади >>

В началото на март бе оповестено, че Джордж Майкъл е починал от "естествени причини""разширена кардиомиопатия с миокардит и омазнен черен дроб". При разширената кардиомиопатия способността на сърцето да изпомпва кръвта намалява. Миокардит е възпаление на сърдечния мускул.

Разследването на смъртта на певеца, чието истинско име е Йоргос Кириакос Панайоту, беше прекратено.