В тялото на 52-годишния Корнел са открити следи от успокоителни, седативи, барбитурати, лекарства срещу конгестия на синусите, се посочва в токсикологичния доклад, съобщава БТА.

Данните показват, че този коктейл от лекарства може да предизвика вялост, да накара човек да има изкривена представа за реалността.

Безжизненото тяло на музиканта бе открито в банята на хотелската му стая в Детройт на 17 май. Съпругата му Вики Корнел повикала полицията, за да бъде разбита вратата на банята. От полицията оповестиха, че той се е обесил.

Крис Корнел бе заявил в интервюта, че като тийнейджър имал проблеми с наркотиците, а по-късно - с алкохола. През 2007 г. обаче той увери, че се излекувал, след като постъпил в рехабилитационна клиника през 2002 г. Той е споменавал също за периоди на депресия и агорафобия.

Съпругата му каза, че решението на съпруга й да сложи край на дните си може да е било повлияно от вземането на успокоителни.

Крис Корнел е сред най-известните гръндж изпълнители от 90-те години на миналия век, когато се изявява с групата "Саундгардън". След разпадането на "Саундгардън" през 1997 г., Крис започва самостоятелна кариера. През 2001 г. се присъединява към бандата "Аудиослейв", която също се разпада през 2007 г. През 2012 г. музикантите от "Саундгардън" се събраха отново и издадоха шестия си студиен албум "King Animal".