"Сърцето ми се къса за всички тези жени, преживели огромно страдание заради тези непростими действия. Затова реших да напусна съпруга си" - каза Джорждина Чапман в изявление за сп. "Пийпъл".

Вижте снимки на двойката >>

Джорджина Чапман е дизайнерка на нашумялата модна къща Marchesa. Тя има две малки деца от Уайнстийн. Когато избухна скандалът миналата седмица, Харви Уайнстийн каза, че съпругата му го подкрепя и му помага да стане по-добър човек. Неговите контакти в шоубизнеса помогнаха много за успеха на модната й къща и за това водещи актриси да избират тоалетите й за червения килим.

От миналата седмица обаче в социалните мрежи се появиха призиви за бойкот на Marchesa. Първоначално осем жени обвиниха продуцента в сексуалeн тормоз. Към тях се присъединиха още, сред които Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Розана Аркет, Мира Сорвино.

Три жени, една от които е актрисата Азия Ардженто, казаха, че ги е изнасилил.

В. "Ню Йоркър" разкри, че 16 бивши и сегашни ръководители и асистенти от "Уайнстийн Ко." и "Мирамакс" са знаели за поведението на Харви Уайнстийн към жените. След като беше уволнен от продуцентската си компания, Харви Уайнстийн замина за Европа за лечение от сексуално пристрастяване, съобщи сайтът TMZ.