Тя разказва за последната си роля като Донатела Версаче в продукцията "Убийството на Джани Версаче".

Вижте снимки >>

Носителката на Оскар разказва за първата си гола сцена в класиката на Педро Алмодовар от 1992 г. "Шунка, шунка", която е изстреляла кариерата ѝ към успеха.

"Разбира се, че не съм търсила точно тези сцени, но ги направих. Всички се отнесоха с голямо уважение към мен, особено към факта, че бях на 18 г.", каза 43-годишната. "Спомням си последния ден на снимките, плачех и нареждах: "Какво ще стане, ако никога повече не получа роля? Чувството беше опустошително."

Сцените са с бъдещия ѝ съпруг Хавиер Бардем, с кого има две деца - Лео на 6 г. и Луна на 4 г. В една от секс сцените 23-годишният Бардем е гол на фона на пълнолунието, преди да се отдаде на ласки с Пенелопе на билярдната маса в местен бар.

Бардем веднъж споделя: "Беше очевидно, че между нас има химия. Мисля, че всичко е записано там; то е като документален филм за нашата страст. Един ден ще трябва да го покажем на децата - представете си! "Мамо, тате, какво сте правили във филмите?" Е, деца мои, трябва да гледате на този филм като на причината да ви има."