"Джони Холидей си отиде. Пиша тези думи, без да мога да го повярвам. Обаче е истина, мъжът ми вече не е сред нас. Напусна ни тази нощ както живя целия си живот, смело и достойно", написа тя в изявление, цитирана от Франс прес и БТА. 

Вижте снимки на Джони >> 


"Джони бе изключителен и ще остане такъв благодарение на вас. Не го забравяйте! Той е и ще остане с нас завинаги. Обичам те",
пише още Летисия. Тя изтъква, че Джони е баща на четири деца - осиновените от тях двамата Джейд и Джой, на Лора, която е плод на любовта му с Натали Бай, както и на известния актьор Дейвид Холидей от брака му със Силви Вартан.

През месец март той обяви, че се бори с онкологично заболяване. 

Джони Холидей е роден под името Жан- Филип Сме на 15 юни 1943 година в Париж. Родителите му, французойката Югет и баща му Леон, който е белгиец, се разделят и малкият Жан-Филип е отгледан от леля си.

В тийнейджърска възраст се качва за пръв път на сцената благодарение на своя братовчед, американския изпълнител Лий Холидей, от когото заимства сценичното си име. По това време изпълнява най-вече френски версии на кънтри песни и на песни на Елвис Пресли.

Първият му диск 45 обората като певеца Джони Холидей излиза през 1960 г. и включва негова интерпретация на песента "T'aimer follement" на Далида. С изпълненията си на тази песен и на "Souvenirs, souvenirs" става много популярен, преди да започне да изнася концерти в рамките на турнета. Постепенно онзи, когото медиите бяха нарекли идол на младежите, стана крал на френския рок. Негов концерт на открито в Париж през юни 1963 г. събра 150 000 фенове.

През над 50-годишната си кариера той е следван от три поколения фенове. От дисковете му са продадени над 100 милиона екземпляра, записал е 50 студийни албума. Джони Холидей стана рекордьор, след като над 1 милион фенове са присъствали на концертите в рамките на турнетата му през 2000 г., 2003 г., 2006 г. и 2009 г.

Пял е пред повече от 15 милиона зрители при над 400 турнета. Дисковете му са продадени в общ тираж от 110 млн. екземпляра.

Бил е женен още за Силви Вартан и Натали Бай. Има четири деца.