Отиде си рок легендата Джони Холидей

Най-голямата рокзвезда на Франция и бивш съпруг на Силви Вартан - Джони Холидей, почина тази нощ на 74 години от рак на белия дроб, съобщи съпругата му Летисия.

Обратно в новината

Коментари - Отиде си рок легендата Джони Холидей | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРЕДИ МАЛКО СВЪРШИ ПОГРЕБЕНИЕТО НА ДЖОНИ ПО АСТРА 19.2!ТАКОВА НЕЩО НЕ СЕ ВИЖДА ВСЕКИ ПЪТ!ПРОСТО СВАЛЯМ ШАПКА НА ФРАНЦУЗИТЕ.ЗАЕДНО БЯХА:ОЛАН,САРКОЗИ И МАКРОН!ШАН-ЗАЛИЗЕ БЕШЕ ПЪЛЕН С НАРОД ОТ 10 ДО 16.30Ч.!!!

Тоя ги е обработил всичките до дупка и се е отживял, да не го мислим, сигурно и горе не бездейства. И ако обичате, не говоретге за него в минало време. Ние сме по-големи живи мъртъвци от него, нали? Той поне остави нещо - творчество, разбити сърца, деца... а ние - НОИ и ЧЕЗ ! Да му и новата година, да му!

Поклон! Гледал съм го на живо, невероятен глас. Титан на френския рок а и не само. Помогнал е по пътя към славата на имена като Джими Хендрикс и Джими Пеѝдж които са свирили в състава му. Франция го боготвори...Благодарим ти за музиката Джони!

Наричайте "патки" близките хора около Вас - майка, жена, дъщеря, братовчедки и пр., защото възпитанието Ви е такова. А щом Ви дразнят коментарите не ги четете - толкова е просто. И аз като всички останали мога да коментирам каквото пожелая, а Вие не сте този, който ще ми дава наставления какво да правя. И то зад екран. Колкото до френския рок, лично, ценя Джони като творец, артист, изобщо човек на изкуството, а не като изпълнител на някакъв си рок. Има разлика в преценката на хората, нали, но не намирам за необходимо да правя полемика точно сега и то свързана с паметта на един голям артист от голямата сцена. Бази, Боже, България от такива хора като Оф и всички, които носят прословутата българска простащина!

Бог да го прости! Велик певец и музикант!

Адски съжалявам,наистина съжалявам и ми е адски тъпо.Бог да го прости,беше хубав човек.Но ние софийските копелета от патриарха,витошка,раковски... тогава 1966-67г слушахме бийтълз стоунси,том,енгълберт,арита, дайна...И останалите де. Франсетата не.Ама "Търсете идола" със силвенцето съм го гледал поне 5 пъти.Беше страхотно гадже...Жалко за джони,тва е старите требва да си ходат за да направат место за младите идиоти дето идвате с мозък на врабче ранено в главата,колкото да пазите равновесие.Музиката от тогава а и американската музика беха прекрасни.Тъпотиите дето слушате сега...Но толкова ви акъла тва слушате...

Бог да го прости Джони Холидей - красавеца с воднистите сини очи! Като гледам снимките и ми става мъчно за онова момче с хипнотизиращо излъчване, което гледахме на големия екран с копнеж - ние, момиченцата по на 10-12 години. Трябва да е живял доста бохемски, разгулен живот, за да се превърне в такъв сбръчкан, грозен, плащещ старец на някакви си 74 години! Жалко е, беше легенда... Бог да го прости

Ако прочетете долу посочения коментар може би ще разберете. А що се отнася до статията за титана в рок музиката Джони Холидей може да се говори само с възхищение. Не разбирам защо е необходимо да се правят такива неуместни сравнения, независимо за какво и в какъв бранш? Който какъвто си е. По-важното е какво е дал на света и как общата маса народ го приемат. Вярно е, че всеки човек харесва различни неща в живота, но нима е етично, особено в такива моменти, да се изсипва толкова злоба за един вече заминал си човек от този свят, който е радвал с творчеството си душите на цял свят. Хората сме различни и всеки мисли по своему, но в този живот има и етика, нали? Нека Джони почива в мир!

Занеш ли, омръзнало ми е от разни патки, дето се просълзяват на всяка новина! Какво си тръгнала да коментираш коментиращите. Това ме дразни! Ще ми даваш определения. Я си гледай работата! Този специално го знам , като мъж на Силви , и толкова! Съгласи се, че френският рок , не е рок. Трябва да си музикален инвалид, за да го слушаш!

Какво е дал на света! Подчертавам СВЕТА! дал ли е на Япония, на Конго, на Чад, на Ел Салвадор? Кой е този свят? Десет европейски държави, които в следвоенна Европа са си мислили, че френският е много готин език докато самите франсета (ще изключим Де Гол, той е бил мъж) са лизали обувките на САЩ за възстановителните долари, включае и великият французин ДЖОНИ Холидей- що за помпозно име? Реших да му прочета битието на господина. Та какво е направил този американизиран алкохолик? Пял песни, голям принос! Да не би да е много хора нахранил, дал електричество, спрял войни, подслонил бездомни! Тъпото на обществото преди и сега е, че се кланя на безмозъчни танцуващи или играещи кукли, които нищо друго не правят освен да носят зрелище, а истинските герои на деня си отиват в немотия и самота. Въпросният Холидей се е женил 4 пъти, преспал със сумати кифли, напивал се до несвяст, пафкал като кумин, пробвал сигурно не е една дрога, неглижирал децата си, сменил гражданството си щото не му се плащат данъци (пробвал с белгийско, после с швейцарско, явно е французин само като му отърва), развявал си байрака по целия свят, пял е главно кавъри, копирал е стила на Елвис и Джеймс Дийн, в него е нямало нищо новаторско и автентично, освен че донесъл американския стил в континентална Европа и бил хубавец , протежиран от Пиаф, която си падала по млади момчета. И аз видиш ли трябва да кажа, че направил сумати за СВЕТА! Каквото е правил, го е правил за себе си - за слава и пари. Името си е продал за това! За да е вървежен!Да беше си поне сам писал песните, щях да го похваля, ама той само с глас и едни сини очи пробивал, ще остане само в социалистическата памет като някой, който понамирисва на френски парфюм и носи преопакования Запад на съветската им чиния. Да почива в мир, както и много знайни и незнайни хорица от всички възрасти, всекидневно отправяйщи се към небитието.

Ще те линчуват момите и гал ... пардон - франкофоните!

Може би по-малко избълвана злъч към Джони ще направи деня Ви по-хубав.

Не съм от тях как Сийке, ама има такива като Тана Папучкина... Що не коментираш нещо по статията, ами си тръгнала да коментираш, коментиращите?

Много раково болни има. Ужас

Извинявам се, слушах Силви и ми се стори, че пее фалшиво и не и достига глас. Изпълнението на Аз съм най-хубава. Може и да греша, но така ми се стори.

Няма я много-много в пеенето и според мен, но пък - въпрос на вкус! Като млада, пък и не толкова млада, обаче беше много хубава и стройна мадама и освен това никак не се срамуваше да се снима гола, на фона на тези достойнства пеенето минава помеждудругото.

Нашето поколение го харесваше. Да почива в мир!

почиваи в мир жони.всеки човек е уникален по своемо така че се абстрахирам от негативни коментари! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много си приличат с Дейвид Хаселхоф. Лека му пръст!

ВЕЛИК! ВЕЛИК!

който се класираше като рок- звезда,но това беше за кратко.След това започна да слиза надолу в класациите ,по няколко причини.Не успя,да достигне гиганти,като Елвис Пресли,Том Джонс,Томи Лии Джоунс и т.н.Не му помогна,че се казваше дори "Джони Холидей".Тях вълната Бийтълс не можа да ги помете,защото те действително бяха велики,докато него всички го забравиха.А и да не забравяме,че френският език,не става за рок изпълнения.За мен той си остава един рок-певец от трето разрядна световна величина, нищо повече.

Единственото общо,което има Томи Лий Джоунс с рока, е ролята му в "Под обсада",или греша.......

Вместо Томи Лий Джоунс , да се чете Джери Лий Луис.Моля за извинение!

Какъв Томи Лий Джоунс, бе братче?

Почивай в мир и нека ангелите понесат душата ти на крилете си!Песните на Джони Холидей бяха изпълнени със силата независимия му вечно търсещ дух и страстта,която го е водила в живота му на истиснки творец и артист!!!

с силви вартан навремето бяха много хубава двоика да почива в мир

"с силви"!?!

"двоИка"

Светла му памет. Гласът му беше силен дори до последните му концерти!

ВИНАГИ ЩЕ ОСТАНЕШ В СЪРЦАТА НА МОЕТО СЕМЕЙСТВО!ПОЧИВАЙ МИР!С ТЕБ ОБИКНАХ РОК МУЗИКАТА!В МОМЕНТА СЛУШАМ РАДИО"НОСТАЛГИЯ" ПО АСТРА 19.2,САМО ПЕСНИ НА ТОЗИ ВЕЛИК ПЕВЕЦ!

Ей, няма справедливост на тоя свят, вместо някой като Джъстин Бийбър да попълни статистиката, трябваше тоя симпатяга да си отиде. Да почива в мир!

Смъртта е естествен процес, защото не е сигурно, че ще се родиш, но е 100% сигурно, че ще умреш, въпросът е кога. В този ред на мисли, абсолютно независимо от приносът на двамата души, е някак много неморално да се пожелава на едно момче непреполовило живота си, да си отиде без време. Няма нищо по-лошо родител да погребе детето си и подобно пожелание е не само грозно, но и античовешко. Странно как точно за Бийбър Ви хрумва (не съм му фен, стара съм), който никого не е убил, ограбил и не е разрушил живота на милиони, а не Ви хрумва да назовете политик или престъпник. И тогава няма да е много морално подобно предпочитание, но странно защо точно канадското момченце Ви се явява враг номер 1 на човечеството! Може да не е Елвис момчето, но едва ли развращава поколението повече от Ники Минаж и друга паплач. Сигурно, ако сте на почтителна възраст като мен, помните, че и тези герои на нашето поколение бяха смятани от родителите ни за хора със съмнителен морал и за упадъчни. Въпросният Холидей за малко да убие по непредпазливост прекрасната Вартан! Това, признавам, Бийбър още не го е постигнал.

Обърканите ви и морализаторски размисли(като това защо сравнявам един певец с друг певец, а не с политик, или пък защо точно момченцето Бийбър, след като изрично е написано "някой КАТО Бийбър") ни най-малко не ми промениха мнението, че след като така и така някой трябва да попълни ежегодната статистика, предпочитам да е "някой като Бийбър" с всичкия идиотизъм и посредственост, които представлява, вместо човек като Холидей.