Болдуин, който се е снимал в три филма на Алън, пише в Туитър, че "отричането" от режисьора е "несправедливо" и го натъжава. Актьорът допълва, че за него съвместната работа с Уди Алън е била "привилегия".

Режисьорът упорито отрича обвиненията на осиновената си дъщеря Дилън Фароу, че когато е била малка, й е посягал сексуално.

На фона на разразилия се секс скандал в Холивуд обаче, белязал редица влиятелни мъже, чувствата към Алън се променят.

Алек Болдуин казва още, че не омаловажава твърденията на Дилън Фароу, но отбелязва, че темата е деликатна, и напомня, че срещу режисьора никога не са повдигани криминални обвинения.

82-годишният Уди Алън има четири награди "Оскар" - три за оригинален сценарий за "Ани Хол", "Хана и нейните сестри" и "Полунощ в Париж" и една за режисура за "Ани Хол". Негови нови филми излизат почти всяка година.

Тази седмица младият актьор Тимъти Шаламе, който с ролята си в гей драмата "Призови ме с твоето име" има сериозен шанс за оскарова слава, стана поредният представител на киноиндустрията, оповестил, че ще дари за благотворителност хонорара си от филма "Дъждовен ден в Ню Йорк" на Уди Алън. 22-годишният Шаламе заяви, че не иска да се "възползва" от съвместната си работа с режисьора.

Тимъти Шаламе последва примера на актрисите Ребека Хол, Елън Пейдж и Мира Сорвино, които също направиха дарения или изразиха съжалението си, че са работили с Алън.

Миналата седмица режисьорката на филма "Лейди Бърд" Грета Гъруиг, която се е снимала в продукцията "На Рим с любов" (2012) на Уди Алън, заяви, че повече няма да работи с нейния създател.

"Ако тогава знаех това, което ми е известно сега, никога нямаше да се снимам във филма. Занапред няма да работя с него", сподели Гъруиг.

Инициативата "Времето изтече" в подкрепа на жертвите на сексуално насилие беше учредена в началото на годината от над 300 представителки на киното, телевизията и театъра, сред които водещи холивудски звезди като Натали Портман, Ема Стоун, Рийз Уидърспун, Ашли Джъд, Рашида Джоунс, Ева Лонгория, Кери Уошингтън, припомнят агенциите.