Особено за Трошан, който отдавна не е в добро здраве и от години изпитва и финансови трудности в Америка. Въпреки че Сия отдавна е омъжена за друг мъж, двамата поддържат приятелски отношения и техни близки твърдят, че тя винаги е била морална и материална опора на бившия си съпруг.

Вижте снимки на семейството >>

Благодарение и на нейните усилия, Трошан Владовски успя да се пребори за част от наследствен имот в столичния кв. "Лозенец". Става въпрос за апартамент от родителите на братята Владовски, с площ 120 кв.м и студиото на Чочо (около 40 кв. м), в което певецът работеше заедно с Лили Иванова.

За имотите претендираше приятелката на Чочо Владовски, която роди от него. Двамата не са имали официален брак, но Чочо Владовски признал детето и то носи неговото име - Христо-Чочо Цветанов Владовски. Момчето е било държано от майка си далеч от роднините на Чочо и чичо му Трошан дори не го беше виждал, не е общувал с него.

След смъртта на Чочо, приятелката му Светлозара остава да живее в имота, като майка на сина му, а Трошан буквално е с вързани ръце да се бори за него. Причината е, че когато Трошан бяга от България с тогавашната си съпруга Сия Бинчева, у нас двамата са обявени за „невъзвръщенци”. Родителите на Чочо и Троши - Антоанета и Христо, решили да спасят семейния имот, като припишат всичко на Чочо. Те, като повечето българи, не подозирали, че някога режимът на Тодор Живков ще падне и синът им Трошан ще може спокойно да си идва в България и да ползва собствеността си в родината.

След промените през 90-те пък, старите Владовски пак не предприели нищо, за да уредят този въпрос, така че да обезпечат материално и другия си син - Трошан.

Между братята Владовски, обаче, никога не е имало имотни спорове. Отношенията им се запазили братски до края на Чочо. Вероятно по тази причина, приживе на Чочо, никой от двамата не отварял и дума по въпроса.

Тежкото заболяване на черния дроб на Чочо и последвалият тежък диабет, обаче, слагат край на живота му.

Майката на сина му Светлозара се позовава на факта, че апартаментът и студиото се водят на името на покойния баща на детето й. Започват делата. Сия на няколко пъти е съчетавала пътуванията си до България за срещи с адвокати, които да обезпечат ощетения Трошан.

В крайна сметка преди време снахата Светлозара обезпечава живия брат Владовски с 60 000 лева.

За жалост, в момента всичко това вече няма значение. Не липсата на пари, а смъртта на Лия може да съсипе баща й Трошан. Талантливата Лия бе светлината на живота му. Всички близки в България се тревожат как той ще понесе загубата!...

Съдбата е решила така, че сега, с трагичната гибел на Лия Лабел, наследник на фамилията Владовски остава синът на Чочо Владовски.