Франс прес се позова на публикация на седмичното издание "Поан", цитираща част от последното завещание на музиканта, в което той обяснява, че не оставя никакво наследство на децата си Давид и Лора, тъй като приживе им е дал полагащото им се. Според френските медии завещанието на Холидей е написано на английски език и е направено в Лос Анджелис през месец юли 2014 година.

Вижте снимки на семейството >>

Приживе музикантът е направил две дарения на дъщеря си Лора Смет в размер на 442 хиляди евро през 2003 година и 450 хиляди евро през 2007 година. С тези суми младата жена си е закупила два апартамента в Париж.

Давид Холидей е получил през 2002 година половината от луксозното жилище в Париж, което принадлежало на родителите му Джони Холидей и Силви Вартан. Според експерти стойността на тази недвижимост се оценява в наши дни на 20 милиона евро.

Давид и Лора оспориха завещанието на баща си, в съответствие с което съпругата му Летисия придобива цялото му богатство и авторските му права.

Лора поиска от адвокатите си да предприемат нужните правни действия, за да бъде оспорено завещанието, което е съобразено със законите в Калифорния. Рокаджията прекарваше там няколко месеца годишно заедно със съпругата си Летисия и двете им осиновени дъщери, малолетните Джой и Джейд. Искът ще бъде представен съвместно от Лора и нейния брат - Давид.

Адвокатите на Лора разказаха как тя с изненада установила, че баща й Джони Холидей е завещал на съпругата си Летисия цялото си богатство и авторските си права в съответствие с калифорнийските закони. Според тях завещанието противоречи на изискванията на правото във Франция. В завещанието на Джони се казва, че при смърт на съпругата му цялото му богатство трябва да бъде поделено между двете им дъщери Джейд и Джой.

Джони Холидей почина от рак на белия дроб на 74-годишна възраст на 6 декември м.г. Той е баща на Лора, родена от брака му с актрисата Натали Бай, на Давид, роден от брака му с певицата Силви Вартан, и на Джейд и Джой, които осинови заедно с Летисия.