Иво Димчев е пърформънс артист, който използва за авторските си спектакли актьорска игра, танц, музика, пеене, физически театър. Той постоянно сменя образите на сцена, като често пресъздава и женски персонажи, както и такива с неясен пол. Провокацията и играта с възможностите на тялото са неговият път към постигането на истинска свобода в изкуството.

Първата му книга Stage Works с драматургични текстове на английски и снимки излезе през 2016 г.

Сега Димчев обяви излизането на "Хив + Кис". Той сподели с феновете си, че е ХИВ позитивен и засегна темата за информираността около диагнозата и условията на лечение в България:

"Хив + Кис. Така се казва новата ми книга. Не повече от 80 страници, но по същество. За това как от 12 години живея с вируса на Спин, защото веднъж пиян правих секс без презерватив в Хърватско. Колко от вас сте правили секс без презерватив докато сте били пияни. Почти всички...:)) Както и да е. В България не се говори за Спин. Незнайно защо. Предполагам по руски пример. Еми , НЕ Е срамно да си Хив Позитивен. Отдавна не се умира от Хив. Познавам хора които живеят с Хив от 35 години и изглеждат перфектно и имат перфектен живот. Освен това терапията те прави АБСОЛЮТНО безвреден. В България хората не са наясно с тези неща. А трябва. Защото в страната ни има хиляди българи, които живеят с Хив, но умират от СРАМ и крият дори от най-близките си. Това НЕ Е ОК!
Не е ок също, че чакалнята на Хив отделението в София е точно един квадратен метър и хората през зимата висят на студа!

Ще има книга, ще има и ДЕБАТ. Няма място за срам, още по-малко за вина. Но има много място за повече Информираност и повече Адекватност."