Иво Димчев: 12 години живея с ХИВ

Артистът Иво Димчев обяви във Фейсбук, че пуска нова книга и че от 12 години живее с вируса на СПИН.

Обратно в новината

Коментари - Иво Димчев: 12 години живея с ХИВ | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не познавам хора правили секс в пияно състояние.

Излиза, че се гордееш, че имаш спин.

Горд ли е с това, хвали ли се, трябва да го уважаваме ли за това? И по 20 повече разни развратници живеят и с други венерически болести, ама не правят от срамотиите си публична тема.

информираност и адекватност, а именно Форум - Аз знам! Национална Информационна Кампания за Изследвания за ХИВ. Теми колкото искаш, притеснени хора колкото искаш, лекар консултант, споделяния и въпроси. Обемът така на око е многократно по-голям от 80 страници, при това нещата не са бла-бла, а по същество. За щастие нямам аналогичен проблем, просто реших да проверя дали е вярно твърдението, че ние, българите, няма къде да се информираме, освен от едва ли не от въпросната книга. Прегледах снимките - не видях перфектно тяло или признаци за перфектен живот, а набиваща се на очи болезненост. Като пуснах търсене по въпроса за Спин и Русия ми излязоха 244 000 резултата. Значи все пак не се мълчи. Проучих също така колко са случаите в България - данни от края на 2017 г. Във всичко написано от пърформънс артиста има една лекота и жонглиране с цифрите, данните и т.н. "Въпреки все по-голямата достъпност на информация за превенция на болестта през периода 1986 27.11.2017 г. в България са регистрирани общо 2 694 лица с ХИВ инфекция. По отношение на пътя на инфектиране се запазва тенденцията от последните години. И тази година 88% от новорегистрираните с ХИВинфекция са се инфектирали по сексуален път (от тях 52% са мъже, съобщили за хомосексуален контакт, а 36% са инфорани при хетеросексуален контакт). Останалите 12% са инфектирани при инжекционна употреба на наркотици."

Не разбирам защо всякакви извращения и отклонения трябва да се поднасят като нещо нормално. Подрастващите четат и разбират, че е нормално да родиш на 14-15 години, да се напиваш, да правиш секс без презерватив, да си обратен и непременно да се хвалиш с това, да живееш с нелечима болест, която си лепнал от простотия и нямане какво да правиш. Какъв е изводът - да си безотговорен към себе си и другите е нормално, така ли? Отвратително. Тези, които пишат подобни глупости и тези, които допускат глупостите да бъдат публикувани, деца имат ли? И ако имат, как ги възпитават? Просто се чудя.

Фреди меркрюди първо стана известен като голяма рок звезда, после се разбра че има спин..този отпадък тук стана известен с това че има спин! Да му честитим еднодневната слава! И просто да го забравим

Нещастник, жертва на малоумни родители!

А ти на какво си жертва? :)

Един нещастник, жертва на родителско безхаберие(малоумие)!

Тоя роднина на Деян Неделчев икебаната ли е

нещо като приключенията на спинозния Дон Жуан - помагало за прикоткване. Това книжле е опасно за здравето в прекия смисъл на думата.

звучи, направо като реклама колко е интересно и вълнуващо да живееш със спин, който иска перфектно тяло - айде в кюпа. Ако има министерство на здравеопазването не е зле да се запознае с тези постижения, за които момъка си е мълчал 12 години. Предусещам нова вълна - къминг аутс на разни звездички и звезди колко е БЕЗОПАСНО да си болен. Сигурно номерът работи - момчето едва ли е самотно цели 12 години. Потрес.

Като лекар с повече от 20 години стаж, мога най-отговорно да заявя, че героят на статията има нужда от спешна психиатрична помощ.

...поредня пендел...!!!...тарсещ сачувствие !!!

А ти си поредната кухарка дето е пропуснала средното образование. Научи се да пишеш първо и след това коментирай, каквото ти иде на душата.

Като лекар с повече от 20 години практика - лицето от снимките има нужда от спешна психиатрична помощ.

Съжалявам за това, което е сполетяло този млад човек. Но той изрича неща, които са ужасно неверни! И могат да подведат много хора, че СПИН не е опасно заболяване! Първо - хората с ХИВ инфекция получават комбинация от препарати по определена схема ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ. Представете си колко химия поглъщат! Всичко това води до странични ефекти, добре описани в научната литература, които в никакъв случай не се покриват с ПЕРФЕКТЕН ЖИВОТ, тъкмо обратното - предизвикват НОВИ СТРАДАНИЯ !!! Второ - много вирусни щамове са резистентни към редица препарати, т.е. вирусът може да е неподатлив на лечение!!! Трето - човекът, който се лекува, е безопасен за секс-партньорите си само ако вирусът е подтиснат напълно, за което няма гаранция във всеки момент !!! Г-н Димитров пропуска и нещо важно - огромната цена на лечението - минимум 2000 лв месечно, което натоварва и без друго недофинансираната ни здравна система, отнемайки средства за други пациенти !!! В заключение - да се отнасяш лекомислено към заболяването СПИН е тотално малоумие!

Е, как го е сполетело- това не е грипен вирус или шарка та да го сполети...

Това ни е обществото - обратно, болно, нагло ...

Коментарът ми в 15.16ч. не съдържа обиди и цинизми. Имам друго мнение за,, добро име,, - във всеки случай доброто име не е подплатено с показване на извращения.Имах глупостта да видя и прочета повече за неговото,, изкуВство,, и написах мнението си, че има нездрава психика и чрез тази своя активност се мъчи да преодолее много неща.

"Освен това терапията те прави АБСОЛЮТНО безвреден." - само това да не пробутва на хората! Няма нужда от опасни, нагли и агресивни тъпаци.

Хайде да не превръщаме глупостта и сексуалния нагон в геройство. Нека този младеж ,да тръгне по училищата и да разказва,как хомосексуалността,наркотици и безработни контакти ,водят до заразяване с предавани по полов и венозен път,болести. Какво научих аз от глупавата статия? Че мога да си проява ,каквото си искам, а и да се разбилея,мога да живея красив живот. Поуката трябва да бъде ясна- деца,не се друсайте,не се хвърляйте в безразборни контакти,не се наливайте с алкохол до безпаметност,защото това ще ви струва много скъпо,дори и животът.

Бате, СРАМНО е да си ХИВ позитивен, не зарад ниските страсти (които наистина са присъщи за всички), а защото това от глупост се хваща.

И при кръвопреливане се прихваща, и при много други хипотези, при които заболелият няма никаква вина!

не е неговия случай обаче. да не смесваме нещата, много моля.

Повечето коментари под тази статия дават ясно обяснение, защо България е в това незавидно положение в много отношения.

Е в това незавидно положение заради прекомерната дружелюбност или поне търпимост и толерантност на българина към всевъзможни злоупотреби от страна на тежки и не чак толква тежки психопати. Просто позволяваме да се гаврят с нас. И от новините си личи. Вдигнем малко врява - пък махнем с ръка!

веднъж пиян правих секс без презерватив в Хърватско. Колко от вас сте правили секс без презерватив докато сте били пияни.Почти всички. "----Ако ще ти стане по-леко да набедиш всички в идиотско държане - направил си го. Но не е таказ

Ами да не си, бе, дебил! Да не си бил пиян, искам да кажа. Всеки, който се самодокарва до пияно състояние, в което губи всяко чувство за отговорнот, не е потенциален, а реален престъпник и няма нужда да се чака да убие някого. Трябва да се съди и затваря превантивно.

"Една от най - отвратителните привички на дребните души е, че подозират своите низости и у другите" Ще ми се да добавя, че още по-отрвратително е, че се опитват да ги изкарат и нещо нормално, едва ли не - невинно. Всички си патим от главите си и си носим последиците от собствената простотия и ако това ни прави жертви на някого, то този някой сме самите ние.

в десетката

взе ми думите от устата...

"В България не се говори за Спин. ... Предполагам по RUSKI пример." кОЛКО ТЪПО ЧОВЕЧЕ ТРЯБВА ДА СИ, ЗА ДА НАПИШЕШ ТОВА

Няма нищо лошо в това да се повдигат болезнени въпроси в обществото ни и да има по-сериозен отзвук. Разбира се, е важно да се отсее само истината, за да се предпази обществото като цяло. За съжаление СПИН не ходи само по педалите, ходи и по останалите хора и може да се заразиш и без интимен контакт. А, че лечението в БГ си е изостанало - това важи за всички заболявания. Дай Боже след тази книга по-малко заразени със СПИН, но наркотиците и алкохола не прощават на младите, така, че повече късмет в среднощните игри.

какво триете, бре? какво невярно има : без презерватив СПИН се хваща от спинозни, и това, че го е хванал от първия и (ужким) единствен път говори само с какви хора има вземане-даване този джендър. И не, не лъжете хората, че има терапия, която ги прави безопасни, това са ЛЪЖИ.

ее сега и за гейСЕРска реклама ли ви плащат, бързо да си купим книгата

защо сте я пуснали тая статия, като цензурирате това дето хората в България мислят по въпроса? ако искате да пишат колко много го жалят и тн - трябвало е да изчакате поне още 30-40 години... докато ние със старите разбирания гушнем букета и останат само промитите мозъци

Те точно такива разкрепостени и неимпукащи разнасят всички мизерии и обясняват колко е безвредно и как всички го правели и глупости. Щото нарочно крият от партньорите си че са носители на вируси и болести..уж незнаели. Дано не е толкова бездарен и като актьор колкото като писател!

Някак не разбирам защо му се гневите? Та той ясно заявява, че е болен. Как тогава, такива като него сеят зарази, понеже крият заболяването си? Хем си казва, хем бил виновен, че крие. Безумието на малката душица...

12 години спин май е единственото, с което може да се похвали. ми.. по-добре да си замълчи.

skromna35

Мда, но 12 години си е мълчал... Съмнява ме много, че 12 години се е въздържал от секс...

"Та той ясно заявява, че е болен" Ми да беше изчакал още 12-13 години! Защо бърза?

докато 'ората не се научат за какво се ползва задника - се ще има такива като тоя/тая/това(тегаво да му фанеш вече в кой род е...). а иначе наскоро ми попадна едно изследване в което се говори за използване на генно модифициран ХИВ вирус при лечение на рак.безумно скъпо начинание при което се вкарват днк от пациента във вируса. като резултат - новия вирус атакува всички ракови клетки в организмът и ги убива... говорят за 100% успеваемост на терапията.

Интересно, кога медицината напредна дотолкова, че ХИВ да е "абсолютно безвреден"?

има терапия, след която няма как да те зарази, където и да свърши в теб, т.е. тя не го лекува, но предпазва теб... така че не бой се, х.я е дървен

Абсурдно.

за терапията, която прави безопасни - ГЛУПОСТИ. Освен ако не е отрязване на члена барабар с топките, но дори и тогава.

Срамни болести, срамни въшки.... Щото все от срамотиите на хората стават тия неща... А и то се отнася за всички хора - НЕ е ОК да се съешаваш с където каквото ти падне...

Ми не живей, бе!

Абе, аз си живея, бе Дядо, ама си пазя задника да не го атакуват, а оная работа, дето си е за това, гледам да си я подсигуря с постоянен партньор (+ презерватив), на когото имам доверие, и който знам, че има същите разбирания като мен (т.е. не си вее дедовия из задниците и предниците на когото му падне, защото и на него му е мил живота и здравето му и иска да го изживее пълноценно). Пък, ти, Дядко, си ми ясен какво разбираш под "живеене" - ядене, пиене, клецане (ти клецаш, теб те клецат - вероятно си от тези, дето искат в тоя живот от всичко да опитат). Живей, живей - то живот ли ще е да го опишеш!

Ще го напиша още веднъж, защото първия път не беше публикувано. "Освен това терапията те прави АБСОЛЮТНО безвреден." не е истина. HIV-ХИВ e вирус. Няма безвреден носител на вирус, вирусът може да бъде предаден по всяко време на друг чрез кръвта.

Ужасен е!

Не го познавам, но не виждам, защо да е ужасен. Моля пояснете се.

ами, пуснете си клиповете му в тубата, например. много е лесно... пък може и да ви харесат.

Всичките му сказания - дали са чиста монета, все тая. Но най-страшната лъжа е тази: "Освен това терапията те прави АБСОЛЮТНО безвреден."

Браво, има нужда от такива книги! Не само за СПИН, предубеждения в България има за много болести.

За болестите се информирай от лекар или медицински издания. Моите уважения към артистичните пориви на този човек. Но да твърди, че ХИВ е абсолютно безвреден вирус е престъпно.

Само уточнение, ХИВ не се предава при здравей/здрасти. Не виждам от какво се опасявате. Планирате интимен контакт с лицето, или...? Невежеството понякога е по-страшно от болеста.

За мен всичко се случва с причина. И в най- голямото нещастие момжеш да намериш светлина и да помогнеш на хиляди. Браво.