Класна музика и голям купон очаква всички зрители на  първата вечер от 13-тия Международен джаз фестивал, който тази година за първи път започва с ден по-рано. На сцената, заедно с  Деси ще излязат едни от най-талантливите и известни български  музиканти - Калин Вельов, Боби Вълчев и Мишо Йосифов. Те ще поднесат  невероятна музикална фиеста-микс от джаз, хаус, лаундж, чилаут, поп и дори рок.

Пет от парчетата са авторски композиции на Деси Тенекеджиева, а останалите са дело на чуждестранни автори. Има и няколко кавъра на известни джаз стандарти, аранжирани по един изключително оригинален и съвременен начин.  По албума певицата работи от две години с музикалния си продуцент Мага. Повечето от парчетата са на английски език, но има по едно на италиански, френски, български и дори едно на измислен и несъществуващ език.

Преди да започне да се подготвя за шоуто, певицата прекара 7 дни в Калиакрия. Резултатът - перфектен тен и отмора. Вижте снимки тук >>

Истинска изненада  за публиката може да поднесе  световно известният  барабанист Карлос Херкулес, който заедно  с  виртуозният китарист Грейъм Кърнс участват в записите на албума “Crazy Butterfly”. Твърде вероятно е той  да успее да дойде в Банско след турнето  си с Леона Луис и Джордж Майкъл и да забие заедно с Деси  Тенекеджиева и музикантите на сцената.