С двете кинолегенди ще играе и едно българско момиче - в продукцията участва и 13-годишната дъщеря на актрисата Койна Русева - Калина, пише 24 часа. Нейният снимачен ден беше във вторник и продължи 6 часа. “Тя играе главната героиня като дете. Действието се развива в психиатрична клиника. Пускат й ток, слагат я в изолатора. Има стрелба и дори ме попитаха дали дъщеря ми е държала преди това пистолет”, разказа Русева.

Калина обаче не се е срещала със звездите в лентата. Сцените с нея представят действието в миналото, така че няма да й партнира нито Слейтър, нито Съдърланд.

В главната женска роля ще влезе актрисата с български корен Елика Трифонова, която от дълги години живее и работи в Лос Анджелис.

Снимките на “София” ще бъдат както в студиата на “Ню Бояна имидж”, така и в центъра на столицата и ще продължат месец.

Холивудските знаменитости, които се очакваха да пристигнат по-рано у нас - Брус Уилис и Силвестър Сталоун, засега са отложили идването си за догодина. “Става въпрос за високобюджетни филми, но тъй като тук няма големи данъчни облекчения, на тях им излиза по-изгодно да снимат в Луизиана”, казаха от Киноцентъра.