Настроенията в новия албум на пеещата авторка бягат от дансинга към тежко кожено кресло, от което можеш да съзерцаваш света с чаша класен бърбън и пура в ръка, пише Монитор. "Преосмислях нещата, които ми се правят в това отношение. Вкусът към музиката се променя, поне моя, в различните периоди от живота ми. Търсих и подбирах нови мелодии и текстове, но не съм спирала да записвам. Студийната работа успешно се съчетава с родителството, защото сам определяш времето и ангажираността си", разказва брюнетката, която тези дни приключи снимките към видеото на "Любов и кафе".

Вижте снимки на Светла Иванова и сина й Виктор >>
 
"Снимахме в огромно пространство, което превърнахме в жилище. От онези, в които на всеки му се иска да живее, но май никой не може да си позволи. Не само по финансови причини, а и заради липсата на такива места с огромна площ, заради неуправляемия климат вътре, който предразполага един по-освободен начин на живот и може би заради битовизма, на който сме свикнали да робуваме. Пресъздадохме едно лофт жилище, в което дори и колата да си паркираш вътре, ще изглежда като част от интериора. Такова място ни беше необходимо, което да оставя усещането за близост, за любов, за откраднат мързелив, любовен ден."
 
Иванова избира "Любов и кафе" за визитка на бъдещия си проект по нелогична и тривиална причина - тя е финалният щрих към труда й в студио през последната година и половина. 
 
Второто заглавие и дискографията й ще се появи малко след Нова година. Негов музикален продуцент е мениджърът на Gravity Co. Георги Станев. Кръгът на авторите е стеснен с идеята парчетата да звучат като едно цяло и включва още имената на Момчил Колев, Рене Ранев и Ники Урумов.