Днес Дуейн Джонсън-Скалата, започнал кариерата си като професионален кечист, е едно от най-разпознаваемите лица от големия екран. Досега сме го гледали в десетки ленти и с всяка следваща той все повече затвърждава позициите си като една от най-обичаните звезди.

Наскоро Джонсън, който след 12-годишна връзка се ожени за приятелката си Лорън Хашиян в Хаваите по-рано този месец, беше обявен за най-високоплатен актьор в света от списание "Форбс".

Вижте снимки на Скалата >>

За последните 12 месеца Скалата е спечелил 89,4 милиона долара, а цялото му състояние възлиза на общо 320 млн. долара.

Без съмнение той е един от най-успелите мъже на планетата, като с всяка крачка нагоре е съставил собствена формула, водеща до самия връх.

Ето 10 съвета от самия него:

"Успехът не винаги се крие във величието, а в последователността. Постоянната и упорита работа води до успех. Величието ще дойде само."

"Успехът, в което и да е начинание, се свежда до фокус и усилия, а ние контролираме и двете."

"Помислете за това къде сте били преди 5 години, след което вижте къде сте днес и накрая се запитайте какво искате да постигнете през следващите 5 години. Не се спирайте пред нищо."

"Бъди този, който стъпвайки сутрин на пода, кара дявола да си каже "О, не! Той е станал!"

"Кръв, пот и уважение... Първите две даваш, последното - трябва да заслужиш."

"Когато си изправен пред вратата, зад която стоят благоприятни възможности, не чукай - разбий я! После се усмихни и се представи."

"Нека действията ти говорят вместо теб, освен ако не разказваш добър "мръсен" виц."

"Когато животът те поставя в тежка ситуация, не се питай "Защо аз?", кажи му "Хайде, пробвай се!"

"Събуди се изпълнен с решителност, легни си удовлетворен."

"Постоянно ме питат каква е тайната на успеха, но истината е, че няма такава. Просто трябва да си смирен и винаги да бъдеш най-работливият човек в стаята."