Холивудският актьор и кечист Дуейн Джонсън, по-известен с прозвището Скалата, публикува в официалната си Инстаграм страница снимка с българска следа. С кадъра той превъртя лентата до 70-те години на миналия век, показвайки дядо си Питър Майвия, който е в компанията на Андре Рене Русимоф - Гиганта, кечист с български корени.

Вижте снимки на Дуейн Джонсън >>

На кадъра внушителният Андре е седнал върху родственика на звездата от "Бързи и яростни". Двамата са по бански и се смеят, докато пият "Fresca" - напитка с аромат на грейпфрут, представена на американския пазар през 66-та.

"Какво лудо връщане назад към 70-те. Тук е "8-мото чудо на света" - Андре Гиганта, който използва дядо ми за седалка, карайки го да изглежда като малко момче. Те бяха най-добри приятели, яки мъже, които всяка вечер се бореха, а както можете да видите от усмивките им и енергията около тях - напълно се допълваха. Дядо ми умря още когато бях момче, така че никога не съм имал честта да го познавам като човек. Щеше да бъде страхотно да можех да вдигна една наздравица с текила, заедно с тези мъже. Също така бих искал да се боря и с тях - това би било забавно, нищо че щяха да ме сритат", пише Джонсън.

Андре Русимов е роден в град Гренобъл, Югоизточна Франция, на 19 май 1946 г. Баща му - Борис Русимов, е родом от живописното село Рибарица, Тетевенско, а майка му Мариан е полякиня. Андре е включен в Книгата за рекорди на Гинес, като най-високо платения кечист за своето време. Прякорът Гиганта идва заради внушителните му размери, той е бил 224 сантиметра висок и е тежал 240 килограма. Славата му обикаля света и го отвежда в Холивуд, където се снима в хита "Принцесата булка". На 27 януари 1993 г., на 46-годишна възраст, Русимов умира в Париж от сърдечна недостатъчност по време на сън. През 2018 г. телевизия НВО направи документален филм за него.