Сватбата на най-големия син на Виктория и Дейвид Бекъм - Бруклин, и 27-годишната наследничка на милиарди Никола Пелц стигна до баснословната сума от 3 млн. паунда, съобщи LadyZone.bg. Събитието беше организирано в огромно имение на семейство Пелц в Маями, оценено на стойност 76 млн. британски лири. Само този факт прави сватбата изключително скъпа.

Знаете ли всъщност къде харчат най-много за сватби? Да, точно така - САЩ са на първо място със средна сума от 29,2 хил. щатски долара. По информация на statista.com за 2019 г. на второ място е Испания, където двойките плащат средно по 23,4 хиляди долара. Трети са италианците със сумата от 22,5 хил. щатски долара.

Когато говорим обаче за истински скъпи и луксозни сватби сумите се измерват в милиони. Ето кои са 10-те най-скъпи сватби и колко гости са се насладили на сладостта от лукса:

  1. Принц Чарлз и Даяна

Цена - 110 млн. долара

Гости - 3500

Въпреки че вече са минали много години от сватбата на британския престолонаследник с принцеса Даяна, тази сватба остава най-скъпата. На церемонията са били поканени 3500 гости, но общо над 750 милиона са я гледали пред телевизионните екрани. Роклята на Даяна е била с декорирана с перли на стойност 150 000 долара. За тържеството пък са били приготвени 27 официални торти.

За цената й се посочват различни суми, но дори най-ниската е колосална - 48 милиона долара, според brides.com.

  1. Ваниша Митал и Амит Бхатиа

Цена - 55 милиона

Гости - 1000

Когато си дъщеря на един от най-богатите хора на планетата, няма как да очакваш нещо по-различно за сватбата си, освен най-доброто. Сватбата на Ваниш Митал, богатата наследница на Лакшми Митал, е била направена във Версайския дворец. Специален гост, за да весели гостите, е била Кайли Миноуг, която получава 330 000 долара за 30-минутно участие.

Сватбата е записана в Книгата с рекордите на Гинес като най-скъпата, провела се през 2004 г.

  1. Принц Уилям и Кейт Мидълтън

Цена - 34 милиона

Гости - 1900

Сватбата на Кейт и Уилям беше дълго чакано събитие. Роклята на Кейт е струвала 285 хил. паунда. И тук можем да забележим известни колебания в крайната цена според различни издания. Списание "Хелоу" посочва цена от 22 милиона за сватбата. Но какво са няколко милиона между приятели?

  1. Анджелабейби и Хуанг Ксиаоминг

Цена - 31 млн.

Гости - 2000

Тя е позната като Китайската Ким Кардашиян. Роклята на Анджелабейби ще остане в историята като едно от най-скъпите произведения на Диор. Цялата декорация на сватбата е била направена от рози. За гостите е имало специална 10-етажна торта с въртяща се люлка между етажите.

  1. Майкъл Джордън и Ивет Прието

Цена - 10 млн. долара

Гости - 350

Това е втората сватба на баскетболната звезда, но нищо не е било втора употреба. На тържеството са пяли звезди като Ъшър и Робин Тикъл. Роклята на булката е била отрупана с кристали Сваровски, ръчно пришити от дизайнерите на J"Aton Couture.

  1. Лолита Османова и Каспар Авдолян

Цена - 10 млн. долара

Гости - няма информация

Пари при пари отиват - доказва и тази сватба. Лолита Османова, дъщеря на руски милионер, се омъжва за син на милионер. За двамата тези 10 млн. са просто ежедневен разход. Мястото на сватбата е украсено с цветя за 500 000 долара. Лейди Гага горещо приветства новото семейство, за което получава 2 милиона. Малките подаръчета за гостите на тази сватба са... мобилни телефони.

Бракът им обаче не издържа дълго. Към момента Лолита Османова е жената до българския тенисист Григор Димитров.

Пълната класация можете да видите в LadyZone.bg