Много хора си мечтаят да срещнат случайно световна знаменитост, но едва една малка част от тях могат да се похвалят, че действително са имали шанса да се сблъскат със своя идол. Интересното обаче е, че не всички късметлии се сещат за този момент с възторг, тъй като ситуациите, в които са видели известните личности, могат да бъдат описани по-скоро като неловки или забавни... зависи от гледната точка, разбира се.

По-долу ще откриете разказите на някои потребители на социалната мрежа, които споделят за своя смущаващ досег с популярните имена.

* * *

Когато бях на 7 години видях Никълъс Кейдж в ресторанта, в който вечерях с родителите си. Опитах се съвсем дискретно да му направя снимка, но светкавицата на фотоапарата се включи... Тогава той и цялата му компания моментално напуснаха заведението.

* * *

През 80-те години срещнах Хълк Хоган на някакво кеч събитие в Далас. По онова време бях на 4 г. Спомням си, че баща ми някак успя да му привлече вниманието, при което той прекоси ринга и дойде до нас. Обърна се към мен, протягайки огромната си ръка, и каза: "Хайде, малката". Знаех кой е, но той беше толкова страшен, че не само се разплаках с глас, но и се напиках... Предполагам, че е искал просто да се здрависаме, но гигантските му размери ме изплашиха.

* * *

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Мой приятел, който бе студент в университета "Браун", веднъж ми разказа, че е имал обща лекция с Ема Уотсън. По време на урока професорът ѝ задал няколко въпроса, а след като тя дала правилните отговори, някой от аудиторията извикал "5 точки за Грифиндор", при което тя се засрамила и излязла от залата.

* * *

Бях на 21 години, когато срещнах Джъд Лоу и единственото нещо, което носех в себе си и той можеше да разпише, бе тефтер във формата на пингвин. Тогава, в онзи забързан момент, обхваната от притеснение, го попитах: "Ще подпишеш ли пингвина ми?" Той ме погледна, разсмя се и изпълнително ми даде автограф.

* * *

Една неделна сутрин бях излязла на джогинг в парка, когато видях срещу мен да се задава Бон Джови, който също тичаше. Започнах да се питам какво трябва да направя, дали да го спра и да го заговоря или просто да се направя, че не съм го разпознала и да го подмина. И докато аз се разкъсвах пред тази дилема, той очевидно забеляза колебанието ми и с благ и любезен тон ме поздрави с "Добро утро". После просто отмина, не знам какво всъщност очаквах.

* * *

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Преди няколко години видях принц Уилям в бар. След като изпих няколко водки за кураж, най-после събрах смелостта да отида при него, за да го поздравя. Но вместо да кажа "Здравей", под влиянието на обзелата ме паника изтърсих "Баба ти е на всичките ми пари".

* * *

Разхождайки се из улиците на Ню Йорк през 90-те, изведнъж съзрях сред тълпата Дрю Баримор, която вървеше в посока към мен. Веднага я познах и исках да я поздравя, но стомахът ми се сви от притеснение и реших да се обърна и да се скрия на последното място, което предполагах, че е една звезда би посетила - магазин за осветителни тела. Тъкмо си отдъхвах, че съм избегнал шанса да се изложа, когато чух, че вратата зад гърба ми се отваря... Оказа се, че и тя се бе насочила към същото място. Избягвайки я, започнах да обикалям из помещението, но тя сякаш вървеше по петите ми. В един миг си помислих, че ме преследва и изскочих навън. И всичко това, защото не успях да се насиля да ѝ кажа "Здравей".

* * *

Когато Барак Обама стартира кампанията си през 2007 г., той дойде в Сан Диего, за да изнесе реч. Бях най-малката там - на 10 години, затова той разписа първо моята книга. И докато той даваше автографи на всички останали, на мен ми доскуча и започнах да развързвам връзките на обувките му. Надявам се, че ми е простил тази детска пакост.

* * *

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Преди няколко години баща ми отиде на почивка в Мексико и ми се обади по телефона, за да ми каже, че е видял Шон Пен. Веднага му зададох въпроса какво е направил, а той ми отвърна, че не е искал да бъде нахален, затова е изчакал приятелката на актьора да остане сама, след което е отишъл при нея и я е попитал дали може да се запознае със звездата от "Реката на тайните". Тя съвсем вежливо му отговорила, че това не е добра идея и след кратък разговор с него си тръгнала. Баща ми дори не осъзнал, че е разговарял с Чарлийз Терон. Представяте ли си?

* * *

Живея в Лос Анджелис и често се е случвало да засичам знаменитости, но най-горда се чувствам от срещата си с Лайнъл Ричи. Видях го да обядва сам в един ресторант в града и реших да отида до масата му да се запозная с него. Той вдигна глава, каза "Здравей" (Hello) и се втренчи в мен. Едва се въздържах да се извикам "Аз ли съм тази, която търсиш?" (Is it me you"re looking for), както гласи текстът на песента му. По-късно моя приятелка, която е управител на заведението, ме похвали за проявения от мен самоконтрол, при положение, че според нея езикът на тялото ми направо е крещял колко много искам да го изрека.

* * *

Наскоро се сблъсках с Майкъл Кийтън, буквално... Бях се разсеяла и просто не видях, че върви насреща ми. Когато вдигнах очи, извиках: "О, Боже! Това е Батман".

* * *

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Веднъж видях Киану Рийвс да стои сам на пейка, взирайки се тъжно в сандвича, който държеше. Седнах до него без да обеля дума, понеже усещах, че нещо го измъчва. Реших, че ако сметне за нужно може и да сподели какво му тежи. Признавам, че не очаквах да го стори, но той го направи! На никого не съм казвала какво ми довери, няма да го сторя и сега, но знайте, че понякога, независимо колко абсурдно звучи, непознатите могат да бъдат най-добрите пазители на вашите тайни.

* * *

Бях около 13-годишен, когато с баба ми обядвахме в заведение в Ню Йорк. Пет минути, след като седнахме, Йоко Оно и Шон Ленън се настаниха на съседната маса до нас. Баба ми започна да ми шепне нещо, но аз първоначално не успях да разбера какво. По едно време чух, че повтаря името на певицата, което обаче не ми говореше нищо. Ядосах се и на висок тон я попитах: "Какво е Йоко Оно?" Спомням си, че в този момент всички посетители се обърнаха към мен и ме зяпнаха. Тогава мълчанието бе нарушено от смеха на самата Йоко, която после ни поздрави и дори каза на баба, че съм голям сладур. Двете не си казаха нищо повече, но излизайки от ресторанта, вдовицата на Джон Ленън ни пожела хубав ден.

* * *

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Докато се опитвах да поместя куфара си в отделението за багаж над седалката в самолета, Мат Деймън дойде до мен и ме попита дали всичко е наред (той и цялото му семейство седяха на местата около мен, направо ме бяха обградили). Погледнах го и му отвърнах: "В момента просто зверски се старая да не цапардосам по случайност някое от децата ти в лицето".

* * *

Запознах се с Джон Леджънд в колежа, избивайки без да искам чисто новото му BlackBerry от ръцете право под една кола...

* * *

Когато бях на 14 г. направо умирах да се запозная с Кейти Пери. Един ден това наистина се случи и дори си направихме снимка заедно. Стоейки до нея, исках да ѝ кажа колко е красива, вместо това обаче изрекох нещо от сорта на: "Оле, ама ти си много висока!", а тя ми отговори: "Добре, тогава просто ще си откъсна краката, за да сме на една височина"...

Снимка: Getty Images/Guliver Photos