През последните 12 месеца ежедневието на всички ни коренно се промени... Истина е, че без каквото и да било съмнение 2020-а ще остане в историята като една от най-трудните години за света, белязана от редица изпитания, които подложиха на тест волята и вярата на човечеството. В същото време обаче много хора завинаги ще я свързват с безграничната радост, дошла с появата на техните наследници, чието раждане само по себе си като че ли е доказателство за твърдението, че щастието може да бъде открито и в най-тежките времена. Да, въпреки премеждията, които съдбата постави на пътя ни, мнозина получиха най-хубавия и красив дар от живота.

Малко преди стрелките на часовника да се слеят в една, известявайки ни, че 2019-а официално е зад гърба ни, Джулиана Гани и любимият ѝ Илиян Найденов станаха родители за първи път. Тогава носителката на титлата "Мис силикон" роди момченце.

"В новогодишната нощ се сбъдват мечтите на вярващите! Така бях чувала! Тази нова година обаче нямах какво да си пожелая! Небето беше озарено от цветна заря, очите ми блестяха от сълзи, а прегръдката ми запълнена от двамата мъже на моя живот! Тази нова година беше различна! Беше тиха и сгушена в една болнична стая, а аз нямах нужда от нищо друго! Тази нова година бяхме трима и разбрах смисъла на живота", написа тя дни по-късно в социалната мрежа.

Двойката предпочете да запази името на сина си в тайна за известно време, издавайки само, че е то започва с буквата "Д" и принадлежи на светец. Логично бе почитателите им да предположат, че детето е кръстено Димитър, но в крайна сметка се оказа, че то се казва Давид.

След него, второто звездно бебе, проплакало на 14 януари, бе това на известната диетоложка Енджи Касабие, която в миналото е претърпя 2 спонтанни аборта. Може би поради тази причина съпругът ѝ Рабих Ел Зейн - мистър Ливан 2014 г., за когото блондинката е омъжена вече 4 години, присъства на раждането на малкия Райън.

Малко повече от месец по-късно Евгени Будинов, познат на българските зрители с ролите си в "Под прикритие", "Възвишение", "Откраднат живот" и т.н. стана баща на момиче, след като преди това жена му Мариела го дари със син - Александър.

"Днес 20.02.2020 в 12:21 ч. 3 800 кг. 51 см. се роди нашето момиче Белла Будинова. Добре дошла, Белла! Не мога да опиша колко съм щастлив!", сподели тогава той.

Снимка: Facebook

Девет дни след това Лидия Инджова, попадаща сред актьорския състав на сериала "Съни бийч", от който бяха излъчени едва 4 епизода, въпреки зрителския интерес към продукцията, роди първия си наследник Мартин в Брюксел, където живее от няколко години заедно с половинката си Филип.

Баба Марта пък направи Илиана Раева баба за втори път. Голямата дъщеря на настоящия председател на Българската федерация по художествена гимнастика и Наско Сираков - Славея, роди първата си рожба Емили на 11 март т.г. Радостната вест бившата гимнастичка сподели в официалната си Фейсбук страница, където качи кадър разкриващ групата от нейни близки и приятели, събрали се, за да отпразнуват хубавия повод.

Славея Сиракова и Емили

Снимка: Официален профил в Instagram

Щастието на Христо Калоферов пристигна на 15 април, когато на бял свят се появи пеленачето му Христо Христов Калоферов. Тогава телевизията, за която журналистът работи, съобщи, че наследникът му висок 51 см и тежи 3690 гр. Популярният новинар е запален и по фотографията. Опознава професионално и живота от другата страна на камерата, докато учи операторско майсторство. Вероятно точно тази страст го кара да се сближи с популярната фотографка и актриса Красена Ангелова, с която родните медии започнаха да го свързват още от 2017 г., като дори имаше твърдения, че двамата са се сгодили. Но и двамата не са потвърдили официално връзката си. Калоферов обаче много рядко говори за личния си живот. И за момента журналистът не е споделил коя е майката на детето му.

Въпреки че за появата на Дейвид Каменов - син на вокалиста на група "D2" Деян Каменов-Дидо и Юлия Кулиш, се разбра в средата на юни, момченцето се ражда на 23 април. Дидо дълго мислил дали да не го кръсти на някого, например на дядо си Цеко, но в крайна сметка се отказва. Макар това да е първата му рожба, бащинството съвсем не е чуждо за изпълнителя, защото заедно с любимата му отглеждат по-големия син на Юлия от първия ѝ брак - Игор.

Деян Каменов-Дидо с половинката си Юлия Кулиш и сина им Дейвид

Снимка: Официален профил в Instagram

На 1 май семейството на Илиана Раева получи още един повод за празнуване, освен Деня на труда, разбира се, тъй като на тази дата дъщеря ѝ Виолета се сдоби с второ момиче. Щастливата майка разкри на почитателите си във Фейсбук, че отрочето носи благозвучното име Асияна и е кръстена на дядо си Асен.

Асияна - дъщеричката на Виолета Сиракова

Снимка: Официален профил в Instagram/sweetbabymoments

Само няколко дни след това, и по-точно на 5 май, внучката на Тодор Колев, която в началото на 2019 г. стана госпожа Гууд, след като без излишен шум и суета официално се врече в любов на британеца Джоузеф, обяви, че родила щерка си Джейна Джоузеф Гууд.

След сватбата си с британеца, блондинката се премести да живее с него в Обединеното кралство, но заради наближаващия ѝ термин, през март т.г. те решиха да се върнат обратно в България, за да може майката на Теди да им помага за отглеждането на детето.

На 16 май 37-годишната Лора Караджова и годеникът ѝ диджей Марсел Рохас посрещнаха първия си наследник Матео, който проплака в Първа АГ болница "Света София". В своя профил в Инстаграм певицата даде повече подробности за малкия и в стихотворна форма се пошегува с феновете си, призовавайки ги да се почерпят с по едно за нейно здраве. Това е второ дете за блондинката, която има 5-годишно момиченце на име Алиса, което е от предишна нейна връзка.

С началото на лятото дойде и дъщерята на бившия фронтмен на бандата "D2" - Дичо, която се роди на 12 юни, правейки женското царство в дома на музиканта още по-пълно.

Двете дъщери на Дичо

Снимка: Официален профил в Instagram

"Да кажем здравей на Тина - бебето, което може да напише книга за живота си, преди да се роди", написа по онова време певецът.

Дичо и Карина са родители и на 5-годишната Ариел.

На 23 юни плеймейтката и бивша половинка на рапъра Криско даде живот на близнаци, които дари с необичайните имена Ивиан и Ианик.

Ася с еднин от двамата си синове

Снимка: Официален профил в Instagram

Най-красивата българка за 2013 г. Нанси Карабойчева стана майка за първи път на 28 юли - ден след годишнината от сватбата си със своя съпруг - волейболистът Добромир Димитров.

"Вече сме родители... Хора, по-щастливи не можем да бъдем и не сме били! Очаквах този момент с нетърпение, но емоцията, която изпиташ при прегръщането на детето си за първи път, не може да се сравни с нищо! Думите не стигат да го опиша, но вярвам, че всички майки (а и бащи) знаят за какво точно говоря", написа тя в социалната мрежа, оповестявайки радостната вест.

Нанси Карабойчева с Добромир Димитров и тяхното бебе

Снимка: Официален профил в Instagram

През есента пък Евелин Костова, позната от филма на режисьора Ники Илиев "Завръщане", както и от тв продукцията "Съни бийч", разкри с черно-бял кадър, споделен в своя Инстаграм акаунт, че е родила момиче "Най-красивото и най-чаканото дойде!", написа тя към изображението, в единия край на което стои стикер, гласящ "Моята принцеса".

Засега обаче Костова не е издала името на рожбата си.

Евелин и половинката ѝ Михаил се срещат за първи път преди 11 години, но минава време преди да станат двойка. Интересен факт е, че двамата случайно разбират, че са пети братовчеди.

"Един ден с Мишо си говорихме заедно с двамата ни дядовци. Тогава неговият дядо спомена името баба си, а моят възкликна, че я е познавал. След като се разговориха по темата, стана ясно, че моят дядо е трети братовчед с въпросната жена", разказа Евелин в специално интервю за Dir.bg

В последния ден на септември Луиза Григорова и най-добрата ѝ приятелка от 11 години насам - Весела Бабинова, споделиха още едно вълнуващо преживяване заедно.

"Съдбата прави така, че да сме заедно във всичко! Ама не се шегувам - във всичко!", написа звездата от "Диви и щастливи" към кадър от тяхна обща фотосесия, а думите ѝ са самата истина, тъй като дни по-късно и двете дадоха живот своите деца.

Хубавата вест съпругата на режисьора Мартин Макариев сподели чрез снимка в своя Инстаграм профил, на която се вижда как държи малката ръчичка на сина си Бран.

Снимка: Официален профил в Instagram

След продължително криене на бременността си, Светлана Гущерова направи бизнесмена Християн най-щастливия мъж на света, дарявайки го със син.

"Роди се голям здрав мъж! Момче е, точно както съм си мечтала - момиче и след това момче. Много държах да запазя всичко в тайна, докато родя и изляза от болницата. Дори баща ми не знаеше, че влизам да раждам. Благодарна съм на д-р Дяволов, който се съобрази с желанието ми и ме държа поне час на операционната, докато стане време за точния час на раждане. Целият екип се съобрази с мен, за което съм им безкрайно благодарна", разказа пред родна медия плеймейтката, избрала датата и часа на раждане на своя наследник Добромир с помощта на личната си астроложка.

Едно от най-дългоочакваните бебета със сигурност е това на Николай Бареков, който след четири момчета най-после се сдоби с мечтаната дъщеря на първо число от този месец. Той реши да я кръсти на своята половинка - Мария.

Преди почти 2 години бившият евродепутат се зарече да бори с демографската криза в България като прави деца, обявявайки, че ще спре едва когато числеността им достигне броя на играчите в един футболен отбор. Към момента по всичко изглежда, че планът му се развива повече от успешно и той действително възнамерява да удържи на своята дума.

Николай Бареков с жена си Мария и тяхната дъщеря

Снимка: Facebook

На 11 декември Петя Дикова се сдоби със син. Момченцето е проплакало в УМБАЛ "Софиямед", а щастливият му баща съобщи, че се е родило с мерки от 4140 гр. и 54 см.

И докато първият наследник на двойката бе кръстен на прочутия си дядо - журналиста, бивш състезател и републикански шампион по ски Сашо Диков, този ще носи името на баща си Илиян Любомиров, който е поет, но също така е добре познат и на малкия екран, понеже от известно време насам се изявява като панелист в предаването "На кафе".

"Днес се роди нашият син Илиян Илиянов Любомиров. Той също като брат си Александър се ражда истински юнак. И Илиян-младши, и Пипи са добре, за което от сърце благодаря на д-р Анатолий Дуковски, д-р Валери Нецов, д-р Иван Иванов и на целия екип на УМБАЛ "Софиямед", които направиха раждането в тази извънредна ситуация леко и спокойно. Петя, няма да ми стигне един цял живот да те обичам. Благодаря ти, че сбъдваш най-съкровената ми мечта. Преди теб не познавах щастието. Синко, добре дошъл на този свят!", написа Илиян в своя Фейсбук профил.

Три дни по-късно актрисата от "Откраднат живот" - Радина Думлян, стана майка на момиче в пловдивската АГ болница "Селена".

На 28 септември Радина Кърджилова и Деян Донков се похвалиха, че очакват второ дете, но радостното събитие все още не се е случило. След малко повече от седмица и рапърът Ицо Хазарта се похвали, че половинката му - танцьорката и хореографка от балет "Нова" Женя Димова, е бременна с втория им наследник, макар музиканта да има голяма дъщеря от първия си брак.

На 2 декември тв водещата Ева Веселинова също оповести, че е бременна. Блондинката носи в утробата си близнаци.

"Време е да споделя тази прекрасна новина! Вълнувам се много и съм щастлива, защото в мен бият ТРИ сърца. Най-хубавият подарък тази година - вече понаедрял и оформен. Животът ми винаги е бил много различен и необикновен. В него няма нищо случайно и излишно. Когато съм имала, съм имала всичко. Когато съм нямала, съм нямала нищо! Живот на крайностите. Не познавам "златната среда". Дори в ролята на майка не ми е отредено да съм обикновена, защото Бог ме благослови ДВОЙНО. Живот и здраве след няколко месеца ще имам близнаци! Душата ми е слънце", написа телевизионерката в своя Фейсбук профил.