Кънтри певецът и съдия в шоуто "The Voice" Блейк Шелтън ще бъде почетен със звезда на холивудската Алея на славата, съобщи "Аccess Hollywood", позовавайки се на Холивудската търговска камара.

Неговата звезда ще бъде 2755-ата по ред на прочутата алея. На церемонията по откриването ѝ, която ще се състои на 12 май, ще присъстват съпругата му, певицата Гуен Стефани, и телевизионният водещ Карсън Дейли, които ще произнесат речи. В ролята на церемониалмайстор ще влезе Кит Хувър.

В допълнение към успехите си като изпълнител, Блейк Шелтън е единственият член на журито в "The Vоice", който е участвал във всеки сезон на предаването дотук, припомня БТА. Популярното американско певческо състезание в момента излъчва 23-ия си сезон, който за кънтри певеца е последният.

"Блейк Шелтън е един от най-популярните изпълнители в света на музиката и телевизията. Той държи публиката на "The Voice" в захлас с остроумните си шеги и е завладял сърцата на много фенове с одухотворения си кънтри глас. Невероятно е, че той е започнал кариерата си на 17-годишна възраст. Гордеем се, че Шелтън ще се присъедини към холивудската Алея на славата", каза продуцентката на церемониите Ана Мартинес.

Феновете ще могат да наблюдават церемонията единствено на сайта на Алеята на славата.

Блек със съпругата си Гуе Стефани

Снимка: Getty Images