Всяка седмица звездите и техните партньори в Dancing Stars приковават вниманието не само с уменията си на дансинга, но и с бляскавата си визия. От началото на шоуто до сега участниците в танцовото шоу са сменили над 400 костюма. Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути в Dancing Stars Extra. Бижутата също се измислят и изработват спрямо танците.

Зад впечатляващите костюми стои сплотен и сръчен екип от костюмографи, кроячи, шивачи и декоратори. Въоръжени с огромно търпение, те ръчно шият и лепят най-ефектните елементи. Професионалистите поставят 3 000 бляскави камъчета върху фееричната рокля на синоптичката и тв водеща Натали Трифонова, с която тя танцува гореща румба. Хрумва им и идеята да добавят "очи" към елека на фолк звездата Емрах Стораро, защото той изпълнява чарлстон, вдъхновен от Истанбул - градът, в който синьото око наднича от магазините за сувенири като символ на късмет и защита.

В ателието на "Dancing Stars" шивачите декорират с черни дантели фрака на Кристиан, за да подчертаят лудостта на героя му, въртящ в буреносен валс певицата Мила Роберт.

Професионалистите поставят ръчно и всички златни ширити върху тореадорските костюми, с които мъжете се впускат в огнено пасо добле.

Емрах и Веси

Източник: bTV Media Group, снимка: Лили Йотова

Мила и Кристиан

Източник: bTV Media Group, снимка: Цецо Мирчев

Костюмите за всеки епизод на танцовото шоу се измислят, скрояват и ушиват в рамките на седмица. "По дрехите се работи до последния момент преди двойките да излязат на сцената. Най-критичен беше вторият лайф, когато трябваше да направим над 60 костюма", казва стилистката Тути.

Натали и Димитър

Източник: bTV Media Group, снимка: Цецо Мирчев

Екипът й е почти готов с визията на звездите и техните танцови половинки за предстоящата гала във вторник, когато двойките ще бъдат подложени на жесток маратон. Участниците ще трябва да сменят различни стилове в рамките на едно изпълнение и да прескочат поредното препятствие към финала, от който ни делят по-малко от три седмици.