Тези напитки за отслабване стимулират метаболизма ви, успокояват и намаляват глада. Накратко - те трябва да са част от ежедневието ви, ако искате да отслабнете.

Въпреки че много хора, които искат да отслабнат, приемат нискокалорична диета, те напълно игнорират напитките, които се оказват решаващи за успеха на намаляването на теглото.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет си има своето място и често се използва за салатни дресинги. Но дори и като напитка за загуба на тегло той е страхотен. Причината е оцетната киселина, съдържаща се в ябълковия оцет. Тя не води до промяна в нивата на кръвната захар, подобрява обмяната на веществата и по този начин позволява на изгарянето на мазнини да работи оптимално. В допълнение ябълковият оцет забавя изпразването на стомаха, което води до по-дълготрайно усещане за ситост. За напитка за отслабване - добавете две супени лъжици ябълков оцет на чаша вода дневно и пийте.

Зелени смутита

Смутита на основата на плодове съдържат много фруктоза и следователно не са добър избор за хора, които искат да отслабнат. Но зелените смутита наистина са добри. Те съдържат предимно нискокалорични и нискомаслени зеленолистни зеленчуци, към които се добавя вода или растително мляко.

За още по-добър ефект зеленчуците трябва да се консумират цели. Така допълнителните баластни вещества се абсорбират по-добре, защото при приготвянето на зелени смутита те се загубват в по-голямата си част.

Чай

Чаят е перфектната напитка за отслабване, ако го пиете чист - без захар или мляко, защото не съдържа калории и мазнини. Някои сортове чай допълнително повлияват изгарянето на мазнини и стимулират обмяната на веществата.

Към най-добрите напитки за отслабване спадат и зеленият и черният чайове и този с пресен джинджифил. Причината за това са катехините и полифенолите - антиоксиданти, съдържащи се в чая и кофеина. Препоръчително е да пиете по един такъв чай преди тренировка, за да се справите по-лесно с мазнините.

Кафе

Това вероятно е една от най-популярните напитки за отслабване. Но има и малка уловка - това важи, ако кафето е черно. Добавките като мляко или други са табу. Ако изпиете кафето си черно, съдържащият се кофеин гарантира, че метаболизмът работи с пълна скорост, стимулира изгарянето на мазнините и намалява чувството на глад.

Вода

Водата се счита не само за еликсир на красотата, но и на отслабването. Тези, които пият достатъчни количества, се засищат по-лесно и изгарят повече калории. Чаша вода преди хранене запълва стомаха, съответно консумирате по-малко храна, преди да усетите, че сте се заситили.