Още откакто за първи път прекрачи прага на Бъкингамския дворец, ставайки част от кралско семейство, досега Кейт Мидълтън неведнъж е доказала, че мястото ѝ в него е напълно заслужено. Надали сред членовете на фамилията с благородническо потекло, представляващи британската корона пред лицето на света, има друга жена, чиито качества напълно да отговарят на всеобщите представи и очаквания не само за една настояща принцеса, каквато всъщност е съпругата престолонаследника Уилям, макар реално да не се родила такава, но и за бъдеща кралица. Обитателите на Острова със сигурност биха потвърдили, че поради неустоимото си обаяние, естествената си изтънченост, деликатната си осанка и безупречния си стил брюнетката е истински еталон за великолепие и величие, каквито обичайно би трябвало да излъчват персоните, в чиито вени, образно казано, тече синя кръв.

Където и да се появи, снахата на днешния монарх винаги се превръща в център на внимание, предизвикващ истински възторг, при това без да се нуждае от пищни тоалети, за да го стори. Поредното свидетелство за това бе вчерашното ѝ посещение на бежанския център в Бракнел, подслонил под своя покрив украински граждани, които през последната една година са били принудени да напуснат пределите на родината си, предвид случващото се в нея. За своята визита там Катрин, която след лятната си ваканция, лишена от официални задължения, сякаш съвсем тенденциозно замени изисканите роклите с елегантни костюми за своите публични прояви, се спря на интересна монохромна визия, закачливо наречена от чуждестранната преса "50 нюанса кралско сиво".

Вижте снимки >>

Предвид неособено високите температури, обхванали Лондон, където есента все по-осезаемо се долавя във въздуха, тя се появи в бяла риза с дълги ръкави, върху която бе облякла сив плетен пуловер "Cefinn" без такива, но за сметка на това с висока яка тип "поло", над която бе извадила тази на дрехата отдолу. Визията ѝ се допълваше от вълнени панталони с висока талия и прави крачоли, дело на марката "Sezane", съчетани с подхождащи си цветово обувки на нисък ток, отличаващи се десен на ситно каре и пискюли в предната си част, малко над заострения им връх, изработени от "J.Crew". За допълнителен блясък Мидълтън бе сложила чифт златни обеци, обсипани с перли, на ушите си, както и сребърен часовник "Cartier" на една си китка. Естествено, най-впечатляващото ѝ бижу бе годежният ѝ пръстен, с който тя не се разделя, украсен с 12-каратов овален син сапфир в центъра, обграден с ореол от общо 14 диаманта.

Жената до големия син на покойната Лейди Ди дари множество пакети с храна и дрехи на децата и младежите, засегнати от конфликта между двете източноевропейски страни, една от които всъщност обхваща земи и в Северна Азия. Силно впечатление направи един от кашоните, който Кейт занесе, тъй като върху него тя собственоръчно бе написала послание, гласящо: "Всички мислим за вас". Друг емоционален момент бе срещата ѝ с малко момиченце, носещо бледорозова рокля и тиара на главата, на което принцесата на Уелс помогна в изработването на апликация.

Снимка: Getty Images

Напоследък чуждестранната преса усърдно акцентира върху факта, че Кейт не придружава Уилям в публичните събития, на които трябва да присъства зад граница, като бизнес посещението му в Ню Йорк. Някои таблоиди дори намекват, че очевидно двойката е изправена пред сериозни проблеми, способни да доведат до развод.

Истината обаче е, че тя не е тръгнала с него, за да остане до най-големия им син Джордж. Съвсем скоро той ще вземе първия си сериозен изпит, който ще предопредели неговия бъдещ път. Момчето ще трябва да премине трудния тест за оценка ISEB, за да влезе в престижно частно училище. Родителите му искат да получи образование в "Итън", където някога е учил баща му. Малчуганът ще трябва да премине през интервю и още тестове следващата пролет. А след още една година ще се наложи да се яви на последния приемен изпит в "Итън". Ето защо Кейт се е посветила на грижите за своя наследник, уверявайки се, че той отдава заслуженото внимание на ученето. Тя дори отказа посещение в Сингапур, за да окаже максимална подкрепа на сина си.

Снимка: Getty Images