Хората избират различни начини, по които да отбележат днешния празник - 8 март. Ние избрахме да ви представим перфектните отговори на 8 жени, които разбиват "на пух и прах" журналистите, които им задават секситки въпроси.

Вижте снимки на дамите >>

Амал Клуни

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Като неофициалната Кралица на света, Амал Клуни има силата да прави каквото реши - от пращането на престъпници зад решетките до това да се появява изящно на бляскави партита.

Преди няколко години обаче, когато Амал се появява в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, един неразумен репортер има смелостта да ѝ зададе въпрос, който не е свързан със случая, а по-скоро е за това с какво е облечена. Тя дава перфектния отговор:

"Тога, както всеки адвокат".

Ема Стоун

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По време на интервю през далечната 2012 година, когато Ема Стоун и тогавашният ѝ приятел и колега Андрю Гарфийлд са разпитвани за филма, в който участват двамата, а именно "Спайдърмен". След като Ема отговаря на въпрос за русата си коса, Андрю казва:

"Но защо мен не ме питат това?".

Ема отговаря: "На теб ти задават интересни и смислени въпроси, защото си момче."

Тогава репортерът казва: "Но това е сексизъм".

"Сексизъм е", съгласява се Ема Стоун.

Кейт Бланшет

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Актрисата бива доста подразнена, докато, по време на интервю, операторът движи камерата нагоре-надолу по телата на жените. Кейт прекъсва интервюто и пита:

"Правите ли това с мъжете?"

"Не" е недвусмисленият отговор, който получава.

Скарлет Йохансон

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По време на пресконференцията на "Отмъстителите", където Скарлет Йохансон и Робърт Дауни джуниър трябва да отговарят на множество въпроси, актрисата не може да сдържи коментара си.

Робърт Дауни джуниър постоянно е питан как се е настроил за ролята, как се е подготвил за нея, колко зрял трябва да си, за да влезеш в образа на Тони Старк, докато онова, която питат Йохансон е на каква диета е трябвало да се подложи, за да влезе в костюма на Черната вдовица.

Тогава актрисата казва:

"Защо ти получаваш екзистенциалните въпроси, а аз получавам въпросите за заешката храна?!"

Хилъри Клинтън

БТА

Хилъри Клинтън е истински спец по отговори на неподходящи въпроси. В едно от своите интервюта, в които точно обяснява с колко проблеми се сблъскват жените, защото биват преценявани по външния им вид и облеклото им, я питат кои са любимите ѝ дизейнери.

На това Хилъри отговаря със следната реплика:

"Бихте ли задали този въпрос на някой мъж?"

Дженифър Гарнър

Дженифър Гарнър

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Докато актрисата и Бен Афлек все още са заедно, двамата доста често ходят заедно на премиери, дават интервюта и т.н. По време на една поява на червения килим, Дженифър Гарнър наистина се ядосва, защото на нея постоянно ѝ задават въпроса как се справя едновременно със семейството и децата и с кариерата си, а Бен Афлек получава само въпроси за роите си и за гърдите на някоя друга актриса, с която си е партнирал в даден филм. Тогава тя казва:

"Никога не са питали Бен за баланса между семейството и кариерата. Ние все пак сме едно семейство. Не е ли време да променим този разговор?!"

Зоуи Дешанел

Зоуи Дешанел

Getty Images/Guliver Photos

Звездата от "Кое е това момиче" сериозно се изнервя по време на едно интервю, защото репортерите постоянно се фокусират много повече върху телата на актрисите, отколкото върху техните постижения в киното и наградите за работата им. След което възкликва:

"В кой свят мислите, че е ок да задавате такива въпроси на някого?!"

Ан Хатауей

Ан Хатауей

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Блестящата актриса е запозната добре с идиотските въпроси на някои журналисти. По време на участието си в тв шоу по повод промотирането на "Клетниците", на Ан ѝ се налага да отговаря на въпрос, свързан със снимка на нейната вагина. Тя умело се измъква от ситуацията, връщайки се към разговора за филма. А докато дава интервю за участието си във филма "Черният рицар: Възраждане", репортерът ѝ задава много въпроси за хранителния ѝ режим и диетата, която спазва. Видимо подразнена, тя казва:

"Защо ме питате това? Да не би да искате да отслабнете?"