Легендарната австралийска банда AC/DC наруши мълчанието си в в социалните мрежи и за първи път от ноември 2017 г. пусна публикация. Тя е посветена на 40-ата годишнина от появата на Highway to Hell.

Вижте снимки >>

Това е един от най-добрите албуми на групата и те посвещават целия месец напред на него, като канят феновете си да празнуват заедно с тях. Highway to Hell излиза на 27 юли 1979 г. Това е шестият студиен албум на бандата и последният им с вокалиста Бон Скот, който скоро след това умира от алкохолно натравяне.

Веднага след публикациите на групата, феновете започнаха да се интересуват дали да очакват ново турне на AC/DC. Зачестиха и слуховете за нов албум с рифове на покойния основател на бандата Малкълм Йънг. Но те са все още непотвърдени. Вокалистът Брайън Джонсън бе принуден да спре концертите си с AC/DC през 2016 г. заради проблеми със слуха се наложи да бъде заместен от Аксел Роуз до края на турнето им тогава. Все още не е ясно дали Джонсън ще има възможност да продължи с музикалната си кариера и с групата.

Постовете на бандата в социалните мрежи отпреди два дни бележат истинско разчупване на мълчанието, което запазиха момчетата след смъртта на Малкълм Йънг.

Последният им пост беше от 18 ноември 2017 г. и гласеше:

"Днес, с огромна тъга AC/DC трябва да обяви смъртта на Малкълм Йънг.

Малкълм, заедно с Ангъс, беше създател и основател на AC/DC. С огромна доза посвещение и отдаденост той беше една от движещите сили на бандата.

Като китарист, автор на песни и визионер, той бе перфекционист и уникален човек.

Той винаги държеше на своето и казваше онова, което искаше.

Постигаше с гордост всичко, към което се стремеше.

Лоялността му към феновете беше ненадмината.

Като негов брат ми е много трудно да изразя с думи какво е означавал той за мен през целия ми живот. Връзката, която имахме бе много силна и много специална.

Той оставя след себе си огромно наследство, което ще живее вечно.

Малкълм, отлична работа!"

Малкълм Йънг

Снимка: Instagram