Британските звезди Адел и Ед Шийрън, добили популярност по целия свят, са отказали да пеят на коронацията на Чарлз Трети, предават днес редица медии в Обединеното кралство. Докато 34-годишната носителката на множество награди "Грами" директно е отхвърлила отправеното ѝ предложение за участие в събитието, което трябва да се състои в началото на май в замъка Уиндзор, нейният 32-годишен колега, който също притежава завиден брой златни грамофончета, е отклонил получената покана, защото според него ще му бъде трудно да се включи в специалния концерт, тъй като по същото време има планирани изяви в Съединените щати.

Вестник "The Sun" изтъква, че официалният график на изпълнителката на "Easy on Me" е свободен след двадесет и пети март, когато всъщност приключва нейното шоу "Weekends With Adele", което в момента се състои всяка седмица в хотел "Caesars Palace", намиращ се в Лас Вегас. Имайки предвид, че тя не е ангажирана по време на кралската церемония, таблоидът посочва, че причината, поради която не е пожелала да се включи в нея, все още не е ясна.

"Кралят е предоставил на екипа, отговарящ за тържеството, лично изготвен списък с имена на различни артисти, които би се радвал да бъдат част от него. Той наистина много държеше Адел и Ед да се качат на сцената, не само защото са едни от най-големите титани в шоубизнес индустрията, но също така понеже са британци, които са прославили родината си по земното кълбо", споделя пред пресата източник, който уточнява, че монархът е останал разочарован от факта, че и двамата няма да бъдат на разположение в този специален за него ден.

Ед Шийрън има изява в Тексас на 6 май, само ден преди концерта за коронацията. Въпреки това, вътрешни хора са на мнение, че той би могъл да стигне навреме, ако реши да пътува с частен самолет, който би го отвел в Лондон за десет часа.

Снимка: Getty Images

Припомняме, че певецът закри празненствата по случай платинения юбилей на покойната кралица Елизабет Втора през юни 2022 г., където изпълни песента си "Perfect" като почит към нея и херцога на Единбург - принц Филип.

Говори се, че 74-годишният Чарлз иска още 29 годишния Хари Стайлс, добил популярност в миналото като член на група "One Direction", да участва в шоуто, докато 73-годишният Лайънъл Ричи, както и група "Spice Girls" почти са се съгласили да се погрижат за доброто настроение на жителите на Острова, след като Чарлз Трети и съпругата му Камила официално бъдат провъзгласени за крал и кралица на страната.

Снимка: Getty Images