Британската певица Адел и съпругът ѝ Саймън Конеки вече са разведени, две години, след като се разделиха, съобщи електронното издание на "Daily Mail".

Съдия е подписал споразумението за подялба на имуществото, постигнато със съдействието на медиатори.

Милания месец Адел, която е на 32 години, и мъжа ѝ Саймън - на 46 г., са подали споразумението за подялбата на имуществото, като състоянието на певицата се оценява на 140 милиона британски лири, пише американското издание "US Weekly".

Двойката обяви раздялата си през април 2019 г. и пет месеца по-късно изпълнителката на "Hello" подаде молба за развод.

Двамата ще имат съвместно попечителство над сина си Анджело, който е на осем години.

През април миналата година съд в Лос Анджелис уважи иск на носителката на няколко награди "Грами" детайлите по развода за 140 милиона британски лири да не стават публично достояние. Семейството притежава имот в Лос Анджелис, САЩ, и два във Великобритания, предава БТА.

Източници съобщиха за британския в. "The Sun", че макар Адел и Саймън, който е изпълнителен директор на благотворителна организация, да са се разделили като приятели, се наложило да потърсят външно съдействие, за да договорят подялбата на имуществото си. Смята се, че спорове са възникнали около разпределението на състоянието на Адел от 140 милиона британски лири, както и на семейните имоти, оценявани на близо 35 милиона британски лири.