От днес централната емисия новини "По света и у нас" на БНТ ще има нова двойка водещи. Това са познатите на зрителите Аделина Радева, която отново ще бъде лице в праймтайма на БНТ и ще води вечерната емисия със Спас Кьосев. Досегашната му екранна партньорка Филипа Огнянова е в очакване на първата си рожба и излиза в планирана почивка, за да се подготви за новата си роля на родител.

"Работата е много важна за мен и досега ѝ посвещавах 100% от времето си. Вярвам, че в живота трябва да има баланс и сега е моментът да отделя време за мен и за семейството," казва развълнувано Филипа Огнянова.

Филипа Огнянова

Снимка: Десислава Кулелиева за БНТ

Самата Аделина има повече от сериозен стаж в екипа на "По света и у нас". Освен като журналист, репортер и автор на много филми, Радева има опит като водеща на сутрешния блок на БНТ "Денят започва" (2008-2011) и близо седем години води централната новинарска емисия "По света и у нас" (2011-2018), заедно с колегата си Георги Любенов. За период от две години води сутрешния блок на Нова ТВ, а през пролетта се завърна в БНТ като част от екипа на ежедневното публицистично предаване "Още от деня", където заедно с Надя Обренетова и Поли Златарева представят първите коментари на горещите теми и актуални събития от деня.

Аделина Радева

Снимка: Десислава Кулелиева за БНТ

"Всички сме много щастливи за Филипа и ѝ пожелаваме само най-доброто. Тя безспорно ще ни липсва. Като жена напълно я подкрепям и знам, че ѝ предстои едно от най-хубавите неща в живота, много нови отговорности, но и поводи за усмивка и съм сигурна, че с нейната увереност и финес ще се справи повече от чудесно," споделя Аделина Радева.

"Аделина Радева е известна със силното си авторско присъствие. Очакваме, че нейният професионализъм ще допринесе значително да продължим развитието на централната емисия "По света и у нас", казва Мариела Драголова, директор "Новини и актуални предавания" в БНТ.

От тази вечер централната новинарска емисия "По света и у нас" по БНТ 1 ще се води от новата двойка Аделина Радева и Спас Кьосев, която ще продължи да се редува с колегите си Марина Матева и Даниел Михайлов.

Филипа очаква първото си дете в началото на новата година.