Изтъквайки "нова грешка" в разследването на предполагаемото сексуално насилие от страна на Харви Уайнстийн, адвокатът му Бен Брафман отново поиска да бъде преустановено съдебното преследване срещу клиента му или да бъде насрочено съдебно заседание, на което да посочи пропуски в обвинението.

Брафман заяви, че открил "нова грешка", която според него била допусната от нюйоркския детектив Никълъс Ди Гаудио в съдебното дело, станало емблематично за движението #MeToo. Адвокатът установил, че една от трите жени, които са в основата на обвинението в сексуално насилие - Мими Хейли, продължавала да поддържа контакти с бившия продуцент след юли 2006 г., когато той я бил насилил. През февруари 2007 г. тя изпратила SMS, настоявайки да се срещне с Уайнстийн. За това послание съдебното жури, което повдигна обвинението срещу Уайнстийн, не било информирано.

По-рано стана ясно, че Ди Гаудио пропуснал да изтъкне свидетелско показание, което оборва твърдение на друга обвинителка на Уайнстайн - Лусия Еванс. Тя заявила в полицията, че била принудена да направи фелацио на продуцента през 2004 г., но доверила пред своя близка, че го направила доброволно, за да получи роля. Това доведе да снемане на един от пунктовете на обвинението срещу Уайнстийн, припомня БТА.