"Бен Афлек беше напълно доволен от себе си по повод скорошното си интервю с Хауърд Стърн, докато не реши да отвори Twitter...", така започват редица статии, публикувани в американската преса днес, които описват гневните реакции на потребителите в социалната мрежа срещу актьора, след като той обвини бившата си съпруга за проблемите си с алкохола, въпреки че те започнаха много преди първата им среща.

След въпросния разговор, състоял се по радио "SiriusXM's", звездата от "Пърл Харбър" забелязва, че в интернет започват една след друга да се появяват множество публикации, осъждащи го за думите му срещу Дженифър Гарнър, която през целия им съвместен живот дори веднъж не си позволи публично да го оскърби, макар да имаше не само достатъчно поводи, но и възможности да го стори. Именно негативният отзвук, който в даден момент напусна пределите на виртуалното пространство, пренасяйки се на малкия екран, където водещите на редица предавания също коментираха казаното от него с укор, подтикна носителят на "Оскар" да потърси начин да се защити, преди буквално да бъде разпънат на кръст.

Вижте снимки на Джен и Бен >>

И така скоро след това той се появи в "Шоуто на Джими Кимъл", където се постара да разясни ситуацията, опитвайки се да спаси каквото е останало от репутацията си. Само че усилията му да покаже, че не е лошият герой в историята, при все че се показа именно като такъв, прехвърляйки вината за слабостите си върху някой друг, вместо да я потърси в себе си, не пожънаха особен успех. Полагайки усилия да смекчи обстоятелствата, Афлек обясни, че е бил криворазбран.

"Накараха ме да изглеждам така, сякаш казвам точно обратното на онова, което всъщност изрекох", уточни той пред своя дългогодишен приятел Кимъл, дал му трибуна да се оправдае. "Всъщност на няколко пъти преди да спомена, че съм се чувствал като в капан в брака ни, ясно подчертах, че с Дженифър се уважаваме безкрайно и винаги сме поставяли децата ни на първи място. Въпреки това излязох най-лошия, най-безчувствения, най-глупавия и ужасен човек", каза той.

След което категорично заяви, че нищо от онова, което са заключили хората за него, не е вярно.

"Образът, който сега ми приписват, е точно обратното на това кой съм аз и моите убеждения. Не желая децата ми да мислят, че някога бих казал нещо лошо срещу майка им", уточни Афлек, визирайки признанието си пред Стърн, че една от причините да посегне към чашката е, че не се е чувствал щастлив от семейния си живот, но не е можел да си тръгне заради тримата си наследници.

"Мислех си: "Не мога да напусна заради децата, но не съм доволен, така че какво да правя?" И в крайна сметка започнах да пия по бутилка уиски всяка вечер, заспивайки на дивана, макар да бях наясно, че това не е решението", сподели в разговора преди дни той, разяснявайки, че през 2015 г. двамата с Гарнър взаимно са стигнали до заключението, че не искат отношенията им да бъдат моделът за връзка, от който Вайлет, Серафина и Самюъл да се учат, затова са се разделили.

Сегашното си гостуване при Кимъл холивудската знаменитост завърши с думите: "Бракът ни просто не проработи. Случва се... Джен е някой, когото винаги ще обичам и уважавам, но за когото не е нужно да бъда женен повече".