Актрисата, която стои в центъра на делото за клевета на австралийския актьор Джефри Ръш, свидетелства, че той умишлено опипвал едната страна на гърдата й по време на театрална постановка.

Ръш съди изданието от Сидни "Дейли телеграф" за клевета заради статия, публикувана през миналия ноември. В нея се отправяха обвинения за сексуални посегателства срещу 67-годишния носител на "Оскар". Според изданието той се държал непристойно с актрисата Ерин Джийн Норвил по време на театралната продукция "Крал Лир", поставена от Театралната компания на Сидни през 2015-2016 година.

Ръш отхвърли всички обвинения, които го описваха като сексуален хищник и перверзник. Норвил никога не беше говорила по случая, освен при днешните си свидетелски показания пред съда. 34-годишната актриса заяви пред съдиите, че се превъплъщавала на сцената в мъртвата дъщеря на крал Лир, Корделия, когато Ръш, играещ ролята на скърбящ баща, й опипал дясната гърда и бедрото по време на репетиция. Това не се било случвало при предишни постановки, когато актьорът докосвал единствено главата и ръката й при тази сцена.

"Това не можеше да бъде случайно, тъй като чувствах натиск и бавно движение", свидетелства Норвил, цитирана от БТА.