Актрисата Лори Логлин беше осъдена на два месеца затвор, а съпругът й дизайнерът Мосимо Джанини - на пет месеца, за това, че са записали децата си да учат в престижен университет с измама, съобщиха Ройтерс и АФП.

Лори Логлин се извини в съда за "ужасното решение", което е взела, за за получат дъщерите й "несправедливо предимство". Тя и съпругът й бяха осъдени, след като през май признаха вината си, че с измама са записали дъщерите си да учат в университета на Южна Калифорния като спортистки. Джанули, който е участвал по-активно в схемата, е платил и 500 000 долара като дарения на университета, за да бъдат записани двете момичета в отбора му по гребане.

Делото се води и срещу други богати родители, ползвали услугите на консултанта Уилям Сингър, за да запишат децата си в престижни университети с подкупи или измами. Сред тях е и актрисата Фелисити Хъфман, платила, за да се представят по-добре децата й на приемните изпити. Тя беше осъдена на 14 дни затвор.

Логлин каза, че е постъпила така от любов към дъщерите си.

Актрисата и съпругът й трябва да платят и глоби съответно от 150 000 и 250 000 долара и да положат 100 и 250 часа общественополезен труд.

Адвокатът на Лори Логлин изтъкна, че скандалът се е отразил пагубно на кариерата й.