Американската актриса Лори Логлин от сериала "Бевърли хилс 90210" най-накрая се съгласи да се признае за виновна в делото за подкупи, в което бяха замесени десетки богати родители, готови да платят рушвети за приема на техните деца в престижни университети, предава Франс прес.

След като бе постигнато споразумение с обвинението , генералният прокурор на щата Масачузетс Андрю Лелинг ще предложи да бъде издадена присъда за 2 месеца лишаване от свобода срещу обвиняемата. Това е благоприятен изход за актрисата, която в противен случай можеше да бъде осъдена на няколко години затвор.

Първоначално Лори Логлин и съпругът й, модният дизайнер Мосимо Джанули пледираха невинни по обвиненията в даване на подкуп за постъпването на дъщерите им в престижен университет. Двойката бе обвинена, че платила 500 000 долара рушвет, за да може децата им да бъдат приети в университета на Южна Калифорния.

Лори и Мосимо са сред 50 души, срещу които бяха повдигнати обвинения миналата година в рамките на скандал, обхванал елитни университети в САЩ, включително Йейлския, Станфордския, Тексаския, Джорджтаунския, Калифорнийския в Лос Анджелис, "Уейк Форест".

За двете дъщери на Логлин и Джанули бе заявено, че са спортистки по гребане на високо ниво, за да бъде улеснено приемането им в Южнокалифорнийския университет.