Актрисата Настася Кински навършва днес 60 години.

Баща на Настася е актьорът Клаус Кински, но той се развежда с майка й през 1968 г. и след като се изказва лошо за нея в мемоарите си през 1987 г., тя не поддържа връзка с него. Таланта му обаче наследява.

Настася Кински е открита за киното от Вим Вендерс, който я вижда в дискотека, когато е на 14 години. Той й дава роля във филма "Погрешно движение" от 1975 г., който печели германска награда за най-добър актьорски състав. След това тя се снима в още няколко негови филма, най-известен от които е "Париж, щата Тексас".

През 1976 г. Роман Полански й предлага фотосесия за сп. "Вог", а през 1979 г. я снима във филма си "Тес", който печели няколко награди "Оскар", а Настася Кински получава "Златен глобус" за пробив на годината.

През 70-те и 80-те години на миналия век Настася Кински се снима за много модни списания, понякога разголена.

Освен с Вендерс и Полански, Настася Кински работи с Франсис Форд Копола, Андрей Кончаловски, Пол Шрейдър. Изпълнила е повече от 70 роли.

През 1988 г. Настася Кински участва в журито на кинофестивала в Кан.

От 1984 г. до 1992 г. Настася Кински е омъжена за египетския продуцент Ибрахим Муса, от когото има син и дъщеря. До 1997 г. тя има връзка с музиканта Куинси Джоунс, от когото също има дъщеря.