Шестнадесетото издание на Националния конкурс, организиран от Dir.bg - "Най-красивата абитуриентка" е в последната си седмица. Все още може да се включите (вижте как в края на текста) до 23 юни, след което крайното решение е в ръцете на звездното жури - актрисите Елеонора Иванова и Неда Спасова, миналогодишната победителка Мирела Маринова и небеизвестния Александър Сано.

Разговаряме с Неда Спасова, натрупала своята популярност покрай незабравимата Кая от хитовия сериал "Откраднат живот", малко след като приключи снимките на новия филм  "Защото обичам лошото време", в който си партнира с Владо Михайлов.

"Приех поканата да бъда жури на тазгодишния конкурс "Най-красивата абитуриентка" от любопитство към днешните млади момичета и тяхното себеизразяване в този хубав ден от живота им. Бях абитуриентка преди 13 години и ми е интересно колко нещата са се променили за това време", споделя за мотивацията си Неда Спасова.

Също като актрисата Елеонора Иванова, казва, че не изпитва носталгия по тийнейджърските години, нито към бала.

"Опитвам се да се чувствам добре в настоящето, а споменът за миналото да е просто спомен, но не и носталгия. Балът си беше бал - "1, 2, 3, 4...", алкохол и чалга. Бях облечена ужасно (смее се). В една голяма цикламено-черна рокля, с вид на торта. Никакъв вкус, който да изразява истинската ми същност. Иначе сама си я избрах. Бях решила, че след дълги години метъл музика, черни дрехи и кубинки ще "избухна" с нещо неочаквано. Е, неочаквано беше, но сега като си гледам снимките, съм просто нелепа", смее се Неда.

Според нея Най-красивата абитуриентка трябва да е истинска и себе си.

Снимка: Владимир Карамазов

"Казвам го като човек, който не беше себе си във визията си за бала в опит да се направи на различен. Ние всички сме различни и няма нужда да се правим на нещо, което не сме. Понятието "Красота" за мен е обвързано с красиво сърце, душа и ум. Външната красотата е бонус, но тя не прави истински красив един човек. Красотата е вътрешна сила, независимо от външността. Всички ние сме свидетели на много красиви външно хора, почти съвършени, които обаче са празни отвътре".

За Неда Спасова "евъргрийнът" е стилна и семпла рокля, нисък кок или семпли къдрици. Смята, че особено важно за младите момичета в днешно време е да вярват в мечтите си и да не се страхуват от тях.

"Напомням им също, че пътят към успеха и щастието минават и през съветите на по-възрастните или опитни хора, но на финала всеки трябва да се доверява на собствената си интуиция и желания". 

Виж още снимки на Неда Спасова ТУК >>>

Като актриса споделя, че не е черпила своите уроци от ролите си, защото от 20-годишна обикновено играе майки, зрели и успешни жени или много объркани и психически разклатени жени. Що се отнася до щастието: 

"Една жена е щастлива, когато е в мир със себе си. Казвам го от личен опит. Моментите, в които не се чувствам добре са моментите, в които се осъждам, че не се справям, че не се случва това, което съм си представяла. Опитвам се да си наложа по-будистко мислене, че всичко се случва с причина, дори и да не я знаеш още, че всичко се случва точно така както трябва да се случи и че няма нищо фатално. И че всеки провал е просто нова възможност за успех."

Снимка: Красена Ангелова

Споменахме, че я хващаме след снимките на проект и ви разкриваме кой е той:

"В момента приключваме снимките на нов филм. Казва се "Защото обичам лошото време". Партнираме си с Владо Михайлов. А режисьор е Яна Лекарска. Също така ми предстоят малко пътувания с Театър "София", казва Неда. 

Все още вярва в женското приятелство и казва, че при нея се случва с годините и по естествен път - така намира близки приятелки, с които са "от една кръв".

"Ако имам необходимост да кажа на някоя жена, че е красива - го правя. Жените трябва да чуват, че са красиви. Случвало се е и на непознати жени да го кажа. Естествено са ме гледали странно за кратко време - явно това е нещо необичайно, но после съм виждала как им става хубаво. Наскоро едно момиченце приплакваше на майка си как не си харесва балетната рокля, не си харесва кокчето, не се харесва, а майката трябваше да я заведе на концерт вероятно и виждах как не може да я убеди, че е хубава. И просто му казах на това малко момиченце, като абсолютно непозната, че е наистина много красива и трябва да се довери на мама. И то се замисли, успокои се, а майката ми благодари, че съм я спасила от мрънкането". 

Снимка: Николай Бекярски

Към днешна дата е благодарна, че е опазена от женски разочарования - предателство или пък отмъкване на гадже и такива неща, за които обикновено се карат жените.

"С една жена можеш да споделиш неща, за които просто не можеш да си говориш с мъж. Как да му обясниш на един мъж и той да ти емпатира за петте дни в месеца, в които целият свят ти е крив?", казва през смях Неда Спасова.

Смята, че най-добрият съветник трябва да си си самият ти. А приятелите са там, за да те подкрепят. Пък, ако желанията са очевидно грешни - приятелите са пак там, за да те убедят, че нещо не е правилно. Но изборът остава твой.

Дали женското щастие е обвързано с добрия външен вид в днешно време, питаме още актрисата. 

"За съжаление, във времето, в което живеем с филтри, фотошоп и изкуствено онлайн съвършенство - много жени не се чувстват щастливи, защото не могат да постигнат това, което в крайна сметка е непостижимо в реалния свят. Но остава усещането, че е истина. Самата аз също виждам това онлайн съвършенство и то по някакъв начин ми влияе, но съм наясно, че няма как да го постигна в реалния живот. Приела съм всичките си дефекти - бръчки, пъпки, целулит, стрии. Полагам максимално грижи, тя и професията ми ги изисква, но се опитвам да не се срамувам и това да не влияе на емоционалното ми състояние".

Снимка: Официална Фейсбук страница на Неда Спасова

Призава, че минава през едно много неприятно изпитание от една година насам - акне в зряла възраст.

"Това е свързано с лицето ми, а аз работя с него и такова нещо нямаше как да не ме разклати. Една година търсих причината за това акне. Това беше най-трудното. Акнето е заболяване, за което няма обща панацея. Но в момента, в който започнах да говоря за това с колеги, с приятели, да не се срамувам, намерих много подкрепа от хора, минали през това, а съответно намерих съвети и лечение. Лечението все още продължава, но положителните резултати са видими. Пия антибиотик и от близо 3 месеца не съм консумирала алкохол. Понякога се налага да се лишим от някои удоволствия в името на красивата кожа".

По улиците обикновено вниманието на Неда Спасова привличат жени с много екстравагантна или много стилна визия.

Такъв тип визия обикновено изисква много вкус, време, старание и често средства", обобщава тя. Това вероятно ще прикове вниманието и сред младите дами, участващи в конкурса "Най-красива абитуриентка". Не смята, че красотата и известността трябва да вървят ръка за ръка. 

"Двете нямат нищо общо. Има много красиви хора, които не са "вайръл" и нямат стотици хиляди последователи. Не знам какво значи да си известен в България. Да имаш много последователи? Да си скандализирал обществото с някоя глупост? За да си красив човек трябва да си направил нещо красиво!"

Снимка: Официална Фейсбук страница на Неда Спасова

Когато се качва на сцената, има своя есенция, за да остане в кондиция. Задава си въпросите: "Защо съм на сцената и какво искам да оставя в съзнанието на зрителите?"

"На сцената излизам с мисълта да направя зрителя съпричастен към проблема на моя герой и заедно да извървим пътя му. Имам, разбира се, моменти, в които не съм в кондиция, тогава обаче публиката помага, просто ти дава една особена енергия и смисъл и се сещаш ти като актьор какво правиш на сцената и защо си там". 

В тазгодишния конкурс за Най-красивата абитуриентка очаква да види естествени и истински момичета, подчертали своята природна красота, а не променили я.

Снимка: Официална Фейсбук страница на Неда Спасова

"Надявам се модата с подарък за бала "нови гърди" или "нови устни" да е свършила!" Животът за тези момичета тепърва започва. Така че бих ги посъветвала: Работете здраво, борете се и се наслаждавайте. Колкото по-рано се научите да не ви пука за резултата, но да си вършите съвестно работата, толкова по-добре ще се чувствате"! 

Ако и вие искате да се включите, вижте как:

Конкурсът е в разгара си!

Шестнадесетото издание на конкурса "Най-красивата абитуриентка" предизвика огромен интерес, като само за няколко дни в него се включиха близо 1000 момичета, споделили с нас своята прекрасна визия, с която са прекарали балната си вечер. Ако си завършила тази година и искаш да споделиш своите незабравими емоции, които си преживяла през последните дни, ти си момичето, което търсим. Не пропускай шанса си да станеш "Най-красивата абитуриентка" на 2023 година.

Виж тук как да се включиш>>

Dir.bg отново е приготвил страхотни подаръци за победителката и финалистките:

Бижутата на Goto Jewellery and Diamonds са винаги подбрани с много любов и внимание към детайла. Мисията на бранда е да впечатлява не толкова с благородството на металите или скъпоценните камъни, инкрустирани в техните бижута, колкото да дава възможност на притежателите на ювелирните изделия на марката да изразят себе си, да запазят спомена или емоцията във времето. Тази година GOTO подаряват последното колие от лимитирана колекция, част от тяхното портфолио: изящество, събрано в 6.98 гр. бяло злато 14кт., с инкрустирани 50 брилянта.

Снимка: Goto Jewellery and Diamonds

Другата награда е приказна почивка за двама в модерния 5-звезден СПА хотел в Банско, който е разположен в началото на популярния ски курорт Банско и само на 450 м. от неговия център, старинни улици и къщи. Разполага с комфортни студия и апартаменти, 3 ресторанта, ексклузивен СПА център, вътрешни басейни за възрастни и деца, както и солен басейн, външни басейни за деца и възрастни през лятото, съвременни конферентни зали, детски кът и детска площадка на открито, компютърни зали. Лъки Банско СПА & Релакс е наложено име за иновативни и качествени програми, които са собствен продукт на хотела: ЛъкиФит - за отслабване, антистрес и релакс, ЛъкиКидс - детски езиков лагер, Аюрведа клиник Банско - за профилактика и лечение с методите на аюрведа, йога курсове. Носител е на множество награди и отличия.

Снимка: Лъки Банско СПА & Релакс

Следващата награда е от шведският козметичен бранд FOREO ще предостави продукта FOREO LUNA™ 4 - четка за почистване на лице с меки силиконови влакънца, различни програми за дълбоко и нежно почистване с пет степени на масаж, които подобряват циркулацията на кръвта и естественото производство на колаген с моментални видими резултати. Продуктите на FOREO днес са любими на десетки световни звезди като Майли Сайръс, Ким Кардашиян, Рита Ора, Криси Тейгън и Джесика Алба.

снимка: FOREO

20 прекрасни финалистки ще спечелят ваучери за пазаруване на стойност 50 лв. от Трендо, с който да си закупят продукти по избор от модната платформа. Най-актуалните за сезона дрехи, обувки, бански костюми и аксесоари. Бъдете в крак с модата с Trendo.bg.

Снимка: Trendo.bg