Шарлот Арну, младата актриса, която подаде жалба срещу Жерар Депардийо за две изнасилвания през 2018 г., каза пред списание "ELLE", че се надява и други да направят като нея, след като на 11 април в новинарския сайт Mediapart бяха публикувани показанията на тринадесет жени.

"Сред тези, които говориха пред Mediapart, има такива, за които давността не е изтекла. Надявам се, че някои от тях ще бъдат готови да подадат жалба", казва 27-годишната Шарлот Арну, която за първи път говори пред пресата.

"Сега са известни тринадесет свидетелски показания, но според мен това е много по-малко от действителното. Журналистката от Mediapart казва, че след разследването е продължила да получава съобщения", добавя актрисата.

Срещу Жерар Депардийо е повдигнато обвинение на 16 декември 2020 г. за "изнасилване" и "сексуално нападение" след оплакването на Шарлот Арну, която в края на август 2018 г. е съобщила за две изнасилвания в парижкия дом на звездата, предава БТА. През 2020 г. тя постигна възобновяване на разследването, което бе прекратено през юни 2019 г. Апелативният съд е потвърдил обвинителния акт през март 2022 г.

"Почувствах голямо облекчение, когато показанията бяха публикувани в Медиапар", каза Шарлот Арну. "Официално вече не съм сама! Тъжно е да се стигне дотам, но това също така придава тежест на моята история и на моя случай", казва тя.

Арну разкри самоличността си през декември 2021 г. в Twitter, като написа, че не може да се възстанови психически от травмата.

Актьорът, който е на 74 години, отрича категорично обвиненията.