Актьорът Джейк Лойд, който стана известен с ролята на малкия Анакин Скайуокър в "Междузвездни войни", има сериозни психически проблеми. Това стана ясно от интервю на майка му Лиза, която разказа, че 35-годишният й син от 10 месеца е в психиатрична клиника.

Въпреки случващото се, Лиза не губи надежда и смята, че състоянието на сина й ще се подобри. "Проблемите се появиха за първи път в училище. Тогава Джейк започна да говори за различните "реалности", обясни тя. "Той се колебаеше в коя реалност е в момента. Спомням си един ден, в който го попитах дали си е направил домашното, той ми отговори, че не е сигурен дали изобщо има смисъл от това, защото не знае в коя реалност се намира", довери още госпожа Лойд.

По нейни думи лекарите предполагали, че детето може да има биполярно разстройство. В гимназията проблемът се влошил - Джейк станал параноичен и избягвал съучениците си. Често се случвало и да си говори с водещите на вечерните предавания по телевизора. Така се стигнало до диагнозата параноидална шизофрения. 

В момента Джейк е в 10-я месец от 18-месечното си лечение и според майка му има подобрение в състоянието му. Актьорът се съгласява да влезе в клиниката след поредния си психически срив, който се случил през изминалия май. Тогава той спрял колата си по средата на магистрала и отказал да прави каквото и да било, докато не дошла полицията.

"Справя се все по-добре с всеки ден. И обожава всичко свързано с "Междузвездни войни", обнадеждена е майка му. 

"Междузвездни войни: Невидима заплаха" излиза по екраните в цял свят през 1999 г., когато Джейк е само на 9.

Снимка: Getty Images