Актьорът Ангъс Клауд, станал известен с ролята си на наркодилъра Фезко от сериала "Еуфория" на НВО, е починал, след като е приел свръхдоза от различни наркотици, съобщиха АФП и Ти Си Ей/ДПА.

Заключението на службата по съдебна медицина на окръг Аламеда, САЩ, е, че актьорът е получил остра интоксикация от комбинация от фентанил, кокаин, метамфетамин и бензодиазепин. Смъртта му не е причинена преднамерено.

Клауд, който бе на 25 години, почина на 31 юли в дома си в Окланд. Той се сдоби със слава неочаквано, след като е забелязан случайно в Ню Йорк от кастинг агент и поканен за роля в сериала "Еуфория", в който партнира със Зендая, Сидни Суини, Джейкъб Елорди.

Припомняме, че малко след смъртта на Ангъс, майка му Лиза категорично отрече появилите се слухове, че той е посегнал умишлено на живота си.

"Той пренареждаше стаята си и подреждаше предмети из къщата с намерението да остане за известно време в дома, който обичаше. Говореше за намерението си да помогне за осигуряването на сестрите си в колежа, както и да помогне на майка си емоционално и финансово. Не е възнамерявал да сложи край на живота си", написа опечалената му майка.