Актьорът, сценарист и писател Боб Оденкърк, известен с ролята си на Сол Гудман в сериалите "В обувките на Сатаната" и "Обадете се на Сол", бе обявен за Мъж на годината от театралната трупа "Бухнал пудинг" на Харвардския университет.

Наградата си той ще получи на церемония, която ще се състои на 2 февруари.

"Когато избирахме Мъж на годината за 2023 г., бързо разбрахме, че е най-добре да се обадим на Боб Оденкърк", каза в изявление продуцентът Ейдън Голъб. "Готвим много изненади, за да почетем приноса на Оденкърк към света на комедията и пред и зад камера".

Театрална трупа "Бухнал пудинг" е създадена през 1884 г. и се определя като третата най-стара трупа в света. Връчва наградата си за Мъж на годината от 1967 г. Миналогодишният й лауреат е Джейсън Бейтман, а сред предишните носители на отличието са Боб Хоуп, Дъстин Хофман, Шон Конъри. Наградата се присъжда на личности с траен и значим принос в развлекателната индустрия.

За превъплъщението си в образа на Сол Гудман/Джими Макгил, Оденкърк е носител на три награди "Изборът на критиците" и на множество номинации за "Еми", "Златен глобус" и за наградите на Гилдията на актьорите, припомня БТА. Носител е на две награди "Еми" за комедийни сценарии на "На живо в събота вечер" през 1989 г. и на "Шоуто на Бен Стилър" през 1993 г.

Снимка: Getty Images