Американският актьор Лесли Джордан е починал от естествена смърт и кончината му не е в резултат на пътен инцидент миналата година, предават задокеанските медии, като цитират заключение на съдебен лекар от Лос Анджелис.

Смъртта му е настъпила от внезапна сърдечна дисфункция, дължаща се на сърдечно-съдово заболяване, сочи експертният доклад.

67-годишният артист почина на 24 октомври м.г., след като колата му катастрофира в района на Холивуд.

При аутопсията не е установена животозастращаваща травма, се казва в документа от съдебния лекар, който посочва, че причината за смъртта е естествена.

Джордан е бил трезвен повече от две десетилетия към момента на смъртта си и токсикологичните тестове не са установили алкохол или наркотици.

Актьорът е известен с ролите си в "Уил и Грейс", "Зловеща семейна история" и други, както и със забавни видеоклиповете в Instagram, целящи да повдигнат настроението на хората по време на пандемията от Covid-19, припомня БТА. В социалната мрежа последователите му са над 5,8 милиона.

Лесли Джордан спечели награда "Еми" през 2006 г. за превъплъщаването си в ролята на Бевърли Лесли в сериала "Уил и Грейс".

Снимка: Getty Images