Американският актьор и комик Лесли Джордан е починал на 67-годишна възраст след автомобилна катастрофа в Холивуд, предадоха световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

Той е известен с ролите си в "Уил и Грейс", "Зловеща семейна история" и други, както и със забавни видеоклиповете си в Инстаграм, целящи да повдигнат настроението на публиката по време на пандемията от КОВИД-19. В социалната мрежа последователите му са над 5,8 милиона.

Лесли Джордан, известен с южняшкия си акцент, спечели награда "Еми" през 2006 г. за превъплъщаването си в ролята на Бевърли Лесли в сериала "Уил и Грейс".

Той е шофирал автомобила си Бе Ем Ве (BMW), когато се е блъснал в стената на сграда, съобщиха от полицията в Лос Анджелис. Смъртта му е констатирана на мястото на инцидента.

Предполага се, че Лесли Джордан може да е изгубил контрол над колата, преди да се блъсне в зданието, каза полицейски източник.

Дейвид Шоул, представител на актьора, разпространи съобщение за смъртта му.

"Днес светът определено е много по-тъмно място без любовта и светлината на Лесли Джордан", се казва в него.

"Той беше не само мега талант и радост да се работи с него, но осигури емоционално убежище на нацията в едни от най-трудните времена. Това, което му липсваше във височина, той компенсира с щедрост и величие като син, брат, артист, комик, партньор и човешко същество. Да знаем, че е напуснал този свят на върха както в професионалния, така и в личния си живот, е единствената утеха, която човек може да има днес", допълва Шоул.

Embed from Getty Images