Колегите и създателите на сериала "Живите мъртви" отдадоха почит на актьора Моузес Джей Моузли, който почина на 31-годишна възраст. Моузес Дж. Мозли, който играеше зомби в "Живите мъртви", беше намерен мъртъв от огнестрелна рана в сряда, което властите разследват като възможно самоубийство. 

Embed from Getty Images

Звездата от сериала Джеръми Палко описа актьора като "абсолютно мил и прекрасен човек", а Ади Милъл каза, че е "толкова съкрушена да чуе за смъртта на тази светла, добра душа" какъвто беше Моузес.

Друга актриса от филма, Мелиса Коуън, написа във Фейсбук, че Моузли е "наистина единствен по рода си" и "винаги е мил, забавен, като притежава усмивка, която може да освети цялата стая".

Официалният акаунт на филма в Туитър също изрази своите съболезнования.

Моузли е роден в Южна Каролина, а семейството му се установява в Джорджия, където той учи право. За себе си той казва, че не е планирал да стане актьор, но един ден след учебните занятия някой го попитал дали иска да участва във филм.

Този филм се оказва "Радостен шум" от 2012 г., с участието на Куин Латифа и Доли Партън. След това той играе и във филми като "Игрите на глада", "Пазителите" по HBO и филма "Томове от кръв: Истории на ужасите" от 2016 г.