Актьорският състав на "Хари Потър" е бил поканен да заснеме специален епизод, посветен на 20-годишнината от премиерата на първия филм. Идеята е по подобие на успеха на скорошното завръщане на сериала "Приятели".

Твърди се, че Даниел Радклиф (Хари), Рупърт Гринт (Рон Уизли) и Ема Уотсън (Хърмаяни Грейнджър) ще пресъздадат някои емблематични сцени като качването на борда на Хогуортс Експрес, с който се стига до магическото училище.

Предвидено е заснемането да се проведе в студиото на Warner Brothers Studio в Хертфордшир. Пред "The Sun" източник съобщи, че на триото е предложена голяма сума за проекта, който все още е "обвит в тайна".

Снимка: Getty Images

"Би било невероятно, ако успеят да предложат голяма сума пари на актьорския състав, за да се съберат отново. Всички те имат много приятни спомени от времето, когато снимаха заедно", допълни източникът пред The Sun.

Премиерата на първи филм "Хари Потър и Философският камък" беше през 2001 г., а последният "Хари Потър и Даровете на Смъртта"- Част 2 беше през 2011 г.

Въпреки че актьорите са били помолени да участват, не е ясно дали авторката Джоан Роулинг ще се присъедини към тях.

Даниел Радклиф наскоро критикува авторката на книгата заради коментарите й за транссексуалните хора. Припомняме, че наскоро Джоан сподели статия "Създаване на по-равнопоставен свят след Covid-19 за хора с менструация".