Ал Пачино, Робърт де Ниро, Барбра Стрейзанд и други знаменитости отдадоха почит към номинирания за "Оскар" актьор Джеймс Каан, известен с ролята на Сони Корлеоне в "Кръстникът", който почина на 82-годишна възраст, предаде Асошиейтед прес,цитирани от БТА.

Каан е познат и с ролите си във филмите "Песента на Брайън", "Мизъри", "Елф". Освен над "Кръстникът" актьорът е работил с именития режисьор Франсис Форд Копола и над "Дъждовни хора" и "Каменната градина". Сред продукциите с негово участие са също "Комарджията", "Елитните убийци", "Ролербол", "Меден месец във Вегас", "Заличителят", "Мики Синьото око", "Догвил" и много други.

"Джими беше мой екранен брат и приятел за цял живот. Трудно е да се повярва, че вече няма да го има на този свят, защото беше толкова жив и дързък. Невероятен актьор, брилянтен режисьор и мой скъп приятел. Обичах го, ще ми липсва", се посочва в изявлението, направено от Ал Пачино, който във филма "Кръстникът" от 1972 г. играе Майкъл Корлеоне.

"Вестта за кончината на Джими ме натъжи много", каза в изявление Робърт де Ниро, който във филма "Кръстникът 2" от 1974 г. се превъплъщава в образа на младия дон Вито Корлеоне.

"Съотборници и приятели до края. Почивай в мир, Джими", написа в Туитър актьорът Били Дий Уилямс, който си партнира с Каан в телевизионния футболен филм "Песента на Брайън" (1971).