Kубинският танцьор и хореограф Алфредо Торес сподели във Facebook серия от видеа и снимки на сина си Шон, за чиято смърт стана ясно преди ден. 

Младият талант в бокса почина едва на 20 години в разгара на кариерата си, като специалисти му предричаха бляскаво бъдеще на ринга. 

"Почивай в мир, сине мой, ще се видим в рая", бяха първите публично споделени думи на известния у нас кубински танцьор Алфредо Торес след загубата на сина му.

Шон Торес е роден в България и тук прави първите си стъпки в бокса. Родният му клуб е ЦСКА, където работи съвместно с бившия национал Александър Александров, както и с прочутия наш треньор и бивш национален селекционер Михаил Таков. Торес е двукратен републикански шампион. 

През миналата година Шон Торес бе и част от лагера на мъжкия национален отбор и взе участие в категория до 67 кг на най-стария боксов турнир в Европа - Купа "Странджа". 

Един от треньорите му в ЦСКА - Александър Александров, призова да се помогне на семейството на Торес "в този тежък за всички ни момент".

Редица имена в родния спорт също изразиха съчувствие за загубата.